35.1 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăInternaționalParticipare istorică: Ministrul de Externe al Israelului vine la Summitul NATO de...

Participare istorică: Ministrul de Externe al Israelului vine la Summitul NATO de la Washington

Șeful diplomației israeliene va participa la două evenimente în cadrul Summitului, unul găzduit de preşedintele Joe Biden şi celălalt organizat de omologul său american, Anthony Blinken

Ministrul israelian de Externe se deplasează la un Summit care nu vizează aproape deloc Orientul Mijlociu. Totuşi, se aşteaptă ca prezența sa să declanșeze discuții despre Iran, un aliat comun al Rusiei, în războiul din Ucraina, dar şi al miliţiei şiite Hezbollah din Liban.

Din data de 8 octombrie, la frontiera de nord, Israelul este implicat într-un schimb intens de focuri cu Hezbollah, un conflict care a generat peste 500 de morţi de ambele părţi beligerante.

În afară de Israel Katz, la Summit vor participa mulți reprezentanţi ai vecinilor arabi ai Israelului, precum Egipt, Iordania, Emiratele Arabe Unite şi Bahrein, țări care au relații diplomatice cu Israel. Vor veni însă, la Washington și reprezentanți din Tunisia şi Qatar, țări care nu recunosc statul evreu.

Dana Macsim
Dana Macsimhttp://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă