20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialINCREDIBIL. Cinci persoane înşelate cu 10.000 de lei de un TÂNĂR de...

INCREDIBIL. Cinci persoane înşelate cu 10.000 de lei de un TÂNĂR de 17 ani care pretindea că e PROCUROR

Un tânăr de 17 ani din Bacău este cercetat de poliţiştii din Argeş după ce a pretins că este procuror şef la DIICOT şi a înşelat cu 10.000 de lei mai multe persoane cărora le-a promis împrumuturi în schimbul unor comisioane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, agent principal Mădălina Bălănescu, tânărul este acuzat că, împreună cu un alt bărbat, a înşelat mai multe persoane din Piatra Neamţ, Iaşi, Arad, Curtea de Argeş şi Mioveni.

“Ofiţerii Serviciului Investigaţii Criminale, împreună cu poliţişti de Poliţia Judeţeană Bacău şi ofiţeri din cadrul SRI Argeş, l-au identificat pe tânărul de 17 ani, din comuna Ungureni, judeţul Bacău. În urma cercetărilor s-a stabilit că în zilele de 24 şi 25 ianuarie, împreună cu un bărbat de 25 de ani, din aceeaşi localitate, minorul a săvârşit cinci infracţiuni de înşelăciune, provocând un prejudiciu de aproximativ 10.000 de lei. Cei doi au înşelat cu împrumuturi fictive cinci persoane din localităţile Piatra Neamţ, Iaşi, Arad, Curtea de Argeş şi Mioveni”, a declarat agent principal Mădălina Bălănescu.

Ea a precizat că anchetatorii au stabilit că suspecţii îşi atrăgeau victimele prin intermediul unor anunţuri publicate pe internet, promiţându-le apoi împrumuturi fictive şi solicitând plata unor comisioane prin virament bancar.

“În discuţiile telefonice pe care le avea cu victimele, tânărul de 17 ani se prezenta ca fiind procuror şef la DIICOT”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş.

Pe numele celor doi a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru înşelăciune.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă