9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialÎncepe renovarea de la acoperiş

Începe renovarea de la acoperiş

Într-o proporţie covârşitoare, casele tradiţionale din România, unele vechi de peste 100 de ani, au acoperiş din ţiglă ceramic, care necesită renovare. Aceeaşi situaţie este şi în cazul caselor din centrele istorice ale oraşelor din Transivania, a multora dintre frumoasele vile construite în perioada interbelică în Bucureşti, precum şi a unor monumente istorice.

Fie că este vorba de o casă tradiţională, o vilă interbelică sau un monument istoric, elementul principal de atracţie este acoperişul din ţiglă ceramică, cu acele nuanţe caracteristice numai materialelor naturale.  Deşi vechimea le sporeşte frumuseţea, deseori este şi factorul care contribuie la o stare care necesită renovare iar acoperişul este primul pe listă. Ar fi şi păcat să zugrăviţi interiorul, să schimbaţi pardoseala sau să amenajaţi o funcţiune în situaţia unui acoperiş care necesită reparaţii, întrucât apa care se va infiltra va strica toată munca. În plus, toate aceste imobile, reprezintă o avuţie inestimabilă a ţării iar renovarea lor ar contribui substanţial nu numai la creşterea siguranţei cetăţenilor şi a confortului de ­locuire, dar şi a prestigiului ţării şi atragerii turiştilor.

Conform reglementărilor în vigoare, în cazul imobilelor incluse în patrimoniul naţional (cum sunt casele din perimetrul istoric al oraşelor sau unele case tradiţionale, de exemplu), înlocuirea unor elemente ale construcţiei se va face numai cu materiale de acelaşi fel. 

Soluţii optime şi economice

TONDACH  România are soluţii prin care se păstrează tradiţia şi stilul arhitectural al caselor în toate cazurile prezentate. În cel al caselor tradiţionale, pentru care în mod uzual s-a folosit célèbra ţiglă „cu leu” (de Jimbolia), se propune Ţigla Profilată Transilvania, o ţiglă având aceleaşi dimensiuni ca şi Jimbolia şi destinată atât construcţiilor noi, cât şi înlocuirii parţiale sau totale a acoperişurilor din ţiglă. Iată renovarea unei case tradiţionale folosindu-se Ţigla Profilată Transilvania (foto 1)Produsul se poate compara cu orice alte învelitori considerate eficiente financiar. În privinţa celorlalte caracteristici însă, ţigla ceramică este superioară. Fabricată exclusiv din elemente naturale, aceasta asigură o excelentă protecţie termică/fonică şi, în acelaşi timp, are o durată de viaţă extinsă.

În ceea ce priveşte soluţiile ­economice, Tondach România propune ţigla premium de ­dimensiuni mari, XXL, în prezent în promoţie, care prezintă nenumărate avantaje, între care: preţ extrem de competitiv pe metru pătrat (se folosesc începând de la 8,8 buc. de ţiglă pe mp), consum redus de material lemnos pentru şarpantă, consum redus de manoperă, manipulare rapidă, uşurinţă în montaj, greutate redusă pe mp etc. Durabilitatea foarte mare şi, în special, preţul mult mai avantajos comparativ cu alte soluţii fac din ţigla ceramică o soluţie extrem de avantajoasă, pentru renovarea acoperişurilor care prezintă deteriorări masive, în condiţiile actuale de criză, putând reprezenta o soluţie „pentru toate buzunarele”.

Casele din centrele istorice, vilele interbelice şi monumentele istorice prezintă uzual un acoperiş din ţiglă ceramică tip solzi, renumit  prin frumuseţea şi nobleţea materialului. Oricare ar fi forma ţiglei solzi, pentru renovarea acoperişului există numeroase soluţii, între care ţigla Solzi Clasic Sibiu sau Solzi pentru monumente istorice.

Vila Geiger din Sibiu a fost renovată folosindu-se ţigla Solzi Clasic Sibiu (foto 2). La oricare dintre soluţiile prezentate, ­TONDACH® oferă o garanţie de 33 de ani. 

Cele mai citite

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă