16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialIncendiu la un mall din Lima. Cel puțin patru persoane au murit

Incendiu la un mall din Lima. Cel puțin patru persoane au murit

Cel puțin patru persoane au murit într-un incendiu care a izbucnit, miercuri, la un cinematograf din Lima, informează Reuters, citat de Agerpres.

Victimele sunt aparent doi bărbați și două femei, dar corpurile acestora sunt atât de carbonizate încât este dificil de determinat cu certitudine sexul sau identitatea, a precizat generalul de poliție Hugo Begazo, la televiziunea locală RPP. El a adăugat că alte 13 persoane sunt dispărute în centrul comercial Larcomar.

Larcomar, administrat de compania Parque Arauco din Chile, a emis o declarație potrivit căreia cauzele incendiului din sala de cinematograf sunt investigate.

Președintele peruan, Pedro Pablo Kuczynski, și-a exprimat, pe Twitter, regretul pentru tragedie și a precizat că aceasta necesită o investigație amănunțită.

Cel puțin un pompier a fost transportat pe targă în timp ce fumul negru continua să se ridice din mall-ul în aer liber cu vedere la Oceanul Pacific, a spus un martor pentru Reuters.

Incidentul înaintea unui summit mondial care va reuni în această săptămână, în capitala peruană, conducători ai Statelor Unite, Rusiei, Chinei, Japoniei și ai altor state. Președintele SUA, Barack Obama, ar urma să fie găzduit la un hotel situat în fața mall-ului unde a izbucnit incendiul, pe timpul summitului anual de Cooperare Economică Asia-Pacific, pe care Peru îl găzduiește în această săptămână, a relatat media locală. Casa Albă a refuzat să comenteze.

Ambasada britanică din Lima, situată la mai puțin de un bloc de mall, a fost închisă din cauza focului din vecinătatea sa, a precizat guvernul britanic într-o declarație.

 

Cele mai citite

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...
Ultima oră
Pe aceeași temă