24.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialIML: Braşoveanul găsit mort în curtea unui liceu din capitală nu a...

IML: Braşoveanul găsit mort în curtea unui liceu din capitală nu a decedat din cauza arsurilor

În21 iulie, directorul medical al INML, Cristian Curcă, explica faptul că la acel moment nu se putea spune cu certitudine dacă bărbatul a murit prin incendiere sau dacă ar fi decedat înainte de acest fapt, întrucât este nevoie de un set de analize de laborator (reacţie vitală) al căror rezultat va fi cunoscut probabil peste câteva luni, potrivit Mediafax.

În schimb, ceea ce medicii legişti au spus cu certitudine de la început a fost facptul că bărbatul nu a fost împuşcat şi nu a existat nicio altă urmă care să indice că s-ar fi folosit un alt tip de armă, de exemplu o armă albă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, declara, în iulie, că victima avea în jur de 1,63-1,64 de metri înălţime, aproximativ 60 de ani şi avea tenul deschis la culoare, potrivit rezultatelor expertizei medicale antropologice.

Bărbatul avea păr de culoare şanten închis şi ochi căprui-verzui. Acesta suferise o intervenţie chirurgicală la femurul drept, unde avea o placă metalică.

Între piciorul stâng şi cel drept există o diferenţă de un centimetru, astfel că bărbatul şchiopăta vizibil.

Autorităţile au fost sesizate, în 21 iulie, în jurul orelor 3.00-4.00, de locatari ai blocului din apropierea şcolii care spuneau că au auzit o bubuitură. Locatarii, împreună cu paznicul şcolii, au mers în curtea din spatele Grupului Şcolar, unde au văzut bărbatul incendiat şi au stins cadavrul.

În 27 iulie, criminaliştii şi poliţiştii Serviciului Omoruri din Bucureşti au identificat bărbatul incendiat, săptămâna trecută, în curtea Grupului Şcolar Electronică Industrială, fiind vorba despre un braşovean de 54 de ani care venise în Capitală în 19 iulie.

Procurorii şi poliţiştii au stabilit că victima este Vasile Tătaru, de 54 de ani, din judeţul Braşov, fapt confirmat şi de analiza ADN, potrivit unui comunicat de presă de miercuri al Poliţiei Capitalei.

În urma investigaţiilor si audierilor, a rezultat faptul că acesta a plecat de acasă în 19 iulie, cu un maxi-taxi, în direcţia Bucureşti şi a ajuns în aceiaşi zi în zona Bucur Obor.

Cele mai citite

Veste bună pentru Simona Halep! Va primi un wild card pentru un nou turneu: „Sperăm să fie acolo”

Tenismena română Simona Halep are un wild card pregătit pentru a putea să participe la ediția din acest an a turneului Iași Open, a...

Scandal uriaș. Iulian Dumitrescu vrea să transforme stațiunea Breaza în groapa de gunoi a județului Prahova

Locuitorii stațiunii Breaza din județul Prahova sunt în pragul unei revolte fără precedent, din cauza faptului că în centrul localității baronul de Prahova...

Salariul minim va fi majorat de la 1 iulie, dar punctul de amendă va fi înghețat

Guvernul are în plan majorarea salariului minim european de la 1 iulia la 3.700 de lei din care pragul de netaxare va fi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă