19.1 C
București
vineri, 7 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Reacția lui Turcescu după ce Ilie Năstase și Mădălin Voicu au...

UPDATE: Reacția lui Turcescu după ce Ilie Năstase și Mădălin Voicu au depus plângere la Parchetul General contra sa VIDEO+FOTO.

UPDATE. Robert Turcescu a declarat pentru postul B1Tv că el se supune oricărei judecăți. 

 „Dacă au considerat că așa trebuie să procedeze, probabil că e gândul lor și așa trebuie să procedeze. Dacă ei judecă în felul acesta, eu mă supun în momentul de față unei judecăți a oricărei instanțe sau autorități din România care vrea să mă întrebe ceva. În ce privește autoritățile, dacă voi fi chemat să vorbesc sub jurământ despre lucrurile pe care le-am spus, voi face acest lucru”, a spus Robert Turcescu pentru B1TV.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/c4f5aee61126460f4e98d780caae9030/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

UPDATE.  În sesizare, Ilie Năstase şi Mădălin Voicu îi cer procurorului general al României, Tiberiu Niţu, să le comunice dacă Parchetul General a verificat documentele şi materialele prezentate de Robert Turcescu.

PLÂNGEREA, în FOTO ATAȘAT

"Datorită faptului că în ultima perioadă au apărut date şi informaţii legate de declaraţiile dl. Turcescu Robert Nicolae, care a făcut un autodenunţ în legătură cu calitatea sa de ofiţer acoperit, vă rugăm să ne comunicaţi dacă Parchetul General, pe care cu onoare îl conduceţi, a verificat documentele şi materialele prezentate de către dl. Turcescu. Considerăm, dl. procuror general, că este nevoie de lămuriri şi clarificări pentru a preveni o eventuală încălcare a prevederilor unor legi ce pun în pericol siguranţa naţională. (…)", arată cei doi parlamentari în documentul citat.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/aa241af143fac5cf5824c02b06c490ab/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Fostul tenismen Ilie Năstase și Mădălin Voicu au venit la Parchetul General pentru a face plângere împotriva lui Robert Turcescu, deoarece acesta ar fi prejudiciat imaginea Armatei și pe cea a ofițerilor acoperiți. 

Mădălin Voicu a spus că îi interesează dacă procurorii au luat o măsură în acest sens, deoarece pune în pericol siguranța națională.

Ilie Năstase, cu grad de general, spune că nu-l consideră militar pe Robert Turcescu.

Ilie Năstase a mai declarat, la ieşirea din sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că Robert Turcescu ar putea fi şi un impostor, susţinând că livretul militar pe care jurnalistul l-a prezentat nu seamnănă cu cel pe care el îl are, potrivit Mediafax.

Mădălin Voicu a spus că nu au depus o plângere penală la Parchet, ci o sesizare, o cerere prin care vor ca instituţia să lămurească această problemă.

"Problema pe care am încercat să o lămurim era să avem certitudinea că, indiferent de persoană, lucrurile astea nu lezează siguranţa statului", a mai spus deputatul.

El a precizat că prin această sesizare se încearcă să se găsească la Parchetul instanţei supreme un răspuns "mult mai aproape de un adevăr palpabil", pentru că altfel s-ar putea vorbi de oricine că este ofiţer acoperit.

Mădălin Voicu a mai spus că nu vor să fie divulgate nume, ci, dacă există o situaţie, să se verifice dacă ceea ce spune Turcescu este adevărat.

El a adăugat că sesizarea a fost semnată de "senatorul Ilie Năstase şi deputatul Mădălin Voicu".

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat marţi că Parchetul instanţei supreme evaluează situaţia în cazul lui Robert Turcescu, după ce acesta a dezvăluit că a fost ofițer acoperit, şi că va comunica dacă va fi luată o decizie privind o eventuală anchetă pentru o infracţiune.

Duminică, jurnalistul Robert Turcescu a dezvăluit pe blogul său că a fost locotenent colonel sub acoperire. Postarea intitulată "Mărturise și spovedanie" a fost însoțită de copii ale unui livret militar cu fotografia sa și două ștate de plată. Pe livretul militar apare ștampila MApN – UM 02515.

Cele mai citite

Federația Română de Sumo e gata să găzduiască dezbaterea dintre Șoșoacă și Piedone

Ilustrație: Marian Acramescu Chiar în ultimele ore ale campaniei electorale pentru alegerile locale am putea avea parte și de prima dezbatere între doi candidați...
Ultima oră
Pe aceeași temă