37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialIgor Dodon e revoltat de expulzarea a cinci diplomați ruși din Republica...

Igor Dodon e revoltat de expulzarea a cinci diplomați ruși din Republica Moldova și vrea să discute acest subiect cu Vladimir Putin

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va participa pe 1 și 2 iunie la Forumul Economic Internațional care se va desfășura la Sankt Petersburg și speră să discute acolo cu omologul său rus, Vladimir Putin, chestiunea expulzării a cinci diplomați ai Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, relatează Reuters citată de Agerpres.

Ministerul de Externe al Republicii Moldova a anunțat luni că cinci diplomați ai ambasadei Federației Ruse la Chișinău au fost declarați persona non grata.

Președintele Dodon a calificat drept 'revoltător' acest gest al guvernului de la Chișinău, pe care l-a acuzat că 'a acceptat să se implice în jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului și ale Washington-ului în regiune' și că a 'făcut un gest urât, care nu va trece fără consecințe negative'.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă