13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialIAŞI: Trei elevi au ajuns la spital după ce s-au drogat cu...

IAŞI: Trei elevi au ajuns la spital după ce s-au drogat cu etnobotanice

 Trei elevi ieşeni la spital,după ce au consumat etnobotanice în curtea internatului unde erau cazaţi. Adolescenţii învaţă la Grupul Şcolar “Mihail Sturdza”, din Iaşi. Conducerea Inspectoratului Şcolar a anunţat că a început o anchetă în acest caz.

Elevii, având vârstele de 14, 15, respectiv 16 ani, au consumat substanţe etnobotanice în curtea internatului unde erau cazaţi, iar la scurt timp li s-a făcut rău, informează Mediafax.

Pedagogul internatului din cadrul Grupului Şcolar “Mihail Sturdza” din Iaşi a sesizat că starea de sănătate a celor trei elevi se înrăutăţeşte şi a sunat imediat la ambulanţă.

Cei trei elevi au fost duşi la Spitalul “Sfânta Maria” din Iaşi.

“Cei trei copii erau colegi la căminul grupului şcolar. Am înţeles că, în afara unităţii de învăţământ, au inhalat câteva fumuri de etnobotanice”, a declarat, miercuri, presei medicul Lucian Cernahovschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului “Sfânta Maria” din Iaşi.

El a precizat că tinerii au primit îngrijirile medicale necesare, dar că nu s-a impus internarea lor în spital. Cei trei elevi s-au reîntors la internatul grupului şcolar unde erau cazaţi.

Conducerea ISJ Iaşi susţine că unitatea şcolară unde învaţă cei trei elevi va demara o anchetă în acest caz, dar că nu se urmăreşte neapărat sancţionarea copiilor, ci prevenirea apariţiei unor situaţii similare.

“Trebuie văzută cauza şi motivul individual pentru care s-a ajuns aici. Orice abatere sau orice exces ce apare la un elev are în spate şi o cauză individuală. Ar trebui mai multă supraveghere din partea familiei şi mai multă colaborare între şcoală şi familie”, a afirmat Camelia Gavrilă, şeful ISJ Iaşi.

Acestea sunt primele cazuri din 2014, apărute la Iaşi, în care tineri consumă substanţe etnobotanice, apoi ajung la spital.

 

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă