16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialIarna ia autoritatile prin surprindere

Iarna ia autoritatile prin surprindere

Traficul pe DN 1, de la Posada pana la limita judetului Prahova cu judetul Brasov, este extrem de aglomerat, pe ambele sensuri, astazi la pranz, in special in Azuga, Busteni si Sinaia, circulandu-se bara la bara. Pentru a evita blocajele in trafic, reprezentantii Drumuri Nationale recomanda soferilor sa aleaga ruta Posada – Predeal pe DN 1 "numai in conditii de necesitate majora", pentru a lasa drum liber utilajelor de deszapezire care actioneaza pe acest sector de drum.

In judetul Brasov se circula in conditii de iarna, chiar si cu 5 km/h, pe toate drumurile nationale din judet, fara blocaje rutiere, potrivit Regionalei de Drumuri Nationale Brasov. Ninge fara intrerupere de mai bine de 10 ore, iar stratul de zapada masoara peste 30 cm in zona Bran, 80 cm in masivul Postavarul si 50 cm in Poiana Brasov, iar la Predeal peste 30 cm in statiune si 50 cm pe partiile de schi. Furnizarea energiei electrice este oprita in localitatile Sercaia, Persani si Sinca Noua din cauza ruperii firelor de inalta tensiune. De asemenea, circulatia feroviara intre Predeal si Brasov a fost reluata in cursul diminetii pe ambele sensuri dupa ce, in cursul noptii, s-a circulat pe un singur sens din cauza unui brad cazut pe calea de rulare, la Timisul de Sus.

Aproape 100 de sate din judetul Hunedoara au ramas fara energie electrica din cauza ninsorilor abundente care au cazut in cursul noptii de marti spre miercuri, in zona Muntilor Retezat. Localitatile cele mai afectate sunt situate in zonele Baru Mare, Hateg, Ghelari si Teliucu Inferior, 20 de linii de medie tensiune pentru transportul energiei electrice fiind intrerupte.

Un numar de 22 de localitati din judetul Galati au ramas fara curent electric, din cauza vantului foarte puternic, care bate in rafale ce depasesc pe alocuri 60-70 km/h. Sunt afectate de pana de curent localitatile Cruceanu, Radesti, Bursucani, Docaneasa, Lungesti, Balabanesti, Balintesti, Pochisani, Jorasti, Zarnesti, Mihail Kogalniceanu, Smirdan, Cismele, Odaia Manolache, Tulucesti, Sivita, Tatarca, Frumusita, Ijdileni, Negrea, Ivesti si Baleni. Au fost afectate integral cinci linii electrice aeriene, o linie electrica aeriana este afectata partial, iar 74 de posturi de transformare nu sunt alimentate cu energie electrica.

Peste 20.000 de sibieni au ramas fara energie electrica, in aceasta dimineata, din cauza ninsorii abundente. Trei cartiere ale municipiului Sibiu si turistii din cabanele de la Balea Lac au fost lasati fara curent electric de zapada care continua sa se depuna.

Circulatia rutiera se desfasura anevoios, astazi la amiaza, pe sapte drumuri judetene din Neamt: DJ 157 Speranta – Hoisesti, DJ 155 I Targu Neamt – Totoiesti, DJ 155 F Bistricioara – Durau, DJ 208 G Girov – Hanu Ancutei, DJ 156 A Roznov – Tazlau, DJ 157 C Sanatoriul Bisericani si DJ 280 Stanita – Chicirea.

Toate drumurile din Alba sunt deschise circulatiei, in conditiile in care precipitatiile inregistrate in ultimele 24 de ore au fost nesemnificative si doar pe alocuri cu ninsoare. Stratul de zapada: lZlatna, 5 cm, Petresti- Sebes, 4 cm. A mai nins la Arieseni, Scarisoara si Cugir, dar zapada masoara doar 1 cm. In schimb, ploile au fost mai insemnate, la Acmariu si Barabant inregistrandu-se 24 de litri/mp, iar la Blaj si Alba Iulia, 15 litri/ mp. Debitele raurilor au fost in scadere pe Aries si in crestere usoara pe Mures.

Politia avertizeaza:

Politia rutiera din Caras-Severin solicita limitarea deplasarilor in zona Crivaia si Semenic, deoarece, din cauza unor copaci cazuti pe sosea, circulatia se desfasoara pe un singur fir spre Semenic, iar accesul spre statiunea Crivaia este blocat.

Din cauza vremii reci si a precipitatiilor, precum si din cauza defectiunii unor semafoare, traficul se desfasoara cu dificultate in Bucuresti, averizeaza politistii. Acestia le recomanda conducatorilor auto sa-si curete parbrizul si geamurile laterale, pentru a-si asigura vizibilitatea, sa aiba in perfecta stare de functionare sistemul de climatizare si stergatoarele de parbriz, sa adapteze viteza la conditiile meteo si de trafic, sa circule cu viteza redusa, pastrand o distanta corespunzatoare in mers intre autovehicule si sa nu bruscheze comenzile masinii, in special pe un carosabil umed sau format din piatra cubica.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Gabriela Firea e foarte calculată, foarte detașată, foarte sinceră. Nicușor Dan este inteligent, dar indolent

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că Gabriela Firea, candidatul social democraţilor pentru fotoliul de primar al Capitalei, este o femeie...

Instanța i-a admis cererea de eliberare condiționată a lui Radu Mazăre

Tribunalul Ilfov a decis luni să admită cererea de eliberare condiționată a lui Radu Mazăre din Penitenciarul Jilava, unde fostul primar executa o sentință...

Clasamentul WTA la zi. Simona Halep a urcat trei locuri fără să joace

Chiar dacă nu a jucat, Simona Halep a urcat trei poziții în clasamentul jucătoarelor profesioniste dat publicității astăzi de WTA. Fostul lider mondial ocupă...
Ultima oră
Pe aceeași temă