13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialHunedoara: Ploaia torenţială a afectat mai multe străzi, clădiri şi maşini din...

Hunedoara: Ploaia torenţială a afectat mai multe străzi, clădiri şi maşini din Deva

Ploaia torenţială care a căzut joi după-amiază la Deva a inundat 13 străzi, subsolurile mai multor clădiri şi a îngreunat traficul rutier prin oraş din cauza cantităţii mari de apă de pe carosabil, potrivit unui bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, citat de Agerpres.

 

Au fost inundate subsolurile Bisericii greco-catolice ‘Immaculata’ şi cel al Liceului maghiar ‘Teglas Gabor’, precum şi mai multe beciuri situate pe străzile Alexandru Vlahuţă şi Aurel Vlaicu.

‘În urma ploii torenţiale au fost inundate 13 străzi, traficul autovehiculelor fiind îngreunat pe aceste segmente de drum. De asemenea, doi copaci au fost doborâţi de vânt pe aleile Patriei şi Viitorului, pe aceasta din urmă arborele căzut avariind trei autoturisme’, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, lt. Anemona Doda.

Pompierii militari s-au deplasat în locurile afectate de furtună şi au intervenit cu motopompe şi drujbe pentru îndepărtarea efectelor produse de ploaia torenţială. Pompierii au fost sprijiniţi în efortul lor de echipe şi utilaje ale operatorului regional de apă SC Apa Prod SA Deva.

Din cauza scurgerilor de pe versanţi, în judeţul Hunedoara au mai fost afectate două drumuri comunale şi o stradă de pe raza localităţii Vorţa.

Staţia meteo Deva a comunicat că, în ultimele şase ore, cantitatea de precipitaţii căzută la Deva a fost de 41 de litri de apă pe metrul pătrat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă