20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialHugo Chavez dezminte zvonurile privind înrăutaţirea stării de sănătate

Hugo Chavez dezminte zvonurile privind înrăutaţirea stării de sănătate

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez a dat asigurări joi că starea sa de sănătate evoluează “bine”, dezminţind “zvonurile” privind deteriorarea acesteia, după care a apărut în faţa presei la Palatul prezidenţial din Caracas, relatează AFP, citat de Mediafax.

Cotidianul de limbă spaniolă Nuevo Herald din Miami (Statele Unite) a dat asigurări, cu o zi înainte, că Chavez a fost internat de urgenţă, marţi dimineaţă, la spitalul militar din Caracas pentru insuficienţă renală şi că se află “într-o stare generală gravă”, o informaţie dezminţită miercuri de ministrul venezuelan al Comunicaţiilor.

“Sunt bine, sunt în procesul zilnic de recuperare, care necesită multă disciplină, dar mă ţin de el. Sunt bine, în pofida faptului că în această noapte mi-am dat seama (…) că sunt lansate în continuare zvonuri, le cer venezuelanilor să nu ţină cont de zvonuri”, a declarat Chavez, joi, într-o intervenţie telefonică la televiziunea publică VTV.

Preşedintele venezuelan a dat asigurări că nu s-a întâmplat “nimic anormal”, criticând zvonurile care, în opinia lui, au ca scop să “genereze incertitudine”.

În cursul după-amiezii, Chavez a apărut în faţa presei la palatul prezidenţial Mirafloresc cu o mănuşă şi o minge de base-ball în mână.

“Am mare chef să joc cu această minge, am furnicături în picioare (…) dar sunt aproape pregătit”, a declarat Chavez, criticând “o campanie morbidă, grosolană şi inumană” împotriva lui.

Săptămâna trecută, preşedintele venezuelan s-a întors în ţara sa după ce a urmat o a patra serie de şedinţe de chimioterapie la Havana, pentru vindecarea cancerului de care suferă.

Chavez, singurul autorizat să vorbească despre starea sa de sănătate şi care păstrează secretul cu privire la natura exactă a cancerului de care s-a îmbolnăvit, a fost operat la 20 iunie la Havana de o tumoare malignă în zona pelviană.

El a urmat, în iulie şi august, în capitala cubaneză două serii de şedinţe de chimioterapie, iar pe cea de-a treia a urmat-o la începutul lui septembrie, la spitalul militar din Caracas. Pentru cea de-a patra serie s-a întors în Cuba.

În vârstă de 57 de ani, el intenţionează să se prezinte pentru un al treilea mandat de preşedinte la alegerile din octombrie 2012.

Cele mai citite

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....
Ultima oră
Pe aceeași temă