22.1 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăSpecialHollande, despre criza refugiaților: Nu se pune problema să se întâmple din...

Hollande, despre criza refugiaților: Nu se pune problema să se întâmple din nou în 2016 ce s-a petrecut în 2015

Preşedintele francez, François Hollande, a atras atenția, într-un interviu pentru cotidianul german Bild, că „nu se pune problema” ca anul acesta să se repete situația de anul trecut, în ceea ce privește afluxul de refugiați în Europa, informează AFP, citat de Agerpres.

Președintele francez a salutat solidaritatea și efortul depus de Germania în criza refugiaților, precizând că statul va trebui să aloce „mijloace importante” primirii și integrării refugiaților. Cu toate acestea, el a atras atenția că „nu se poate pune problema să se întâmple din nou în 2016 ce s-a petrecut în 2015″. 

Președintele François Hollande a mai spus că răspunsul la această problemă „nu poate fi decât european”, întrucât, un caz contrar ar duce la un „regres istoric”, dat de „sfârșitul spațiului Schengen și revenirea la frontierele naționale”.

Preşedintele francez şi-a exprimat „regretul că Uniunea Europeană a întârziat” să răspundă la criza refugiaţilor, în timp ce afluxul lor „a trezit tensiuni şi replieri”, chiar dacă UE „a sfârşit prin a găsi, unanim, un răspuns global”. 

În ceea ce privește relația cu Germania, Hollande a spus că  situațiile „sunt diferite”: „Germania găzduieşte sute de mii de refugiaţi şi dă dovadă de o mare generozitate, însă, pentru Germania ca şi pentru Franţa, acest lucru nu se poate face în afara normelor europene, adică a spaţiului Schengen”.

Angajându-se să trimită în Grecia fiecare câte 300 de judecători, experţi sau specialişti în dreptul de azil, cele două ţări înţeleg „să dea împreună un exemplu”, a ţinut să menţioneze şeful statului francez.

Cele mai citite

BEC anunță noi rezultate provizorii la europarlamentare: PSD-PNL 48,57% AUR 14,93%, ADU 8,7

Alianţa Electorală PSD PNL a obţinut 48,57% din voturi la alegerile europarlamentare, Alianţa AUR - 14,93%, iar Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei - 8,7%,...

Șeful NATO consideră armele nucleare „garanţia supremă de securitate” a NATO

Vorbind cu reporterii înainte de o reuniune de două zile a miniştrilor apărării din cadrul NATO la Bruxelles, care va include şi o reuniune...

Opt morți și 21 de răniți după un atac cu o rachetă rusească la Krivoi Rog

Opt persoane au fost ucise și 21 rănite după ce o rachetă rusească a lovit clădiri rezidențiale din Krivoi Rog. Despre aceasta anunță Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă