29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaArmata ucraineană: Ucraina a distrus radarele sistemelor ruseşti S-300, S-400 în Crimeea...

Armata ucraineană: Ucraina a distrus radarele sistemelor ruseşti S-300, S-400 în Crimeea ocupată

Forţele ucrainene au distrus două radare ale sistemelor de apărare aeriană S-300 şi S-400 în mai multe zone din Crimeea ocupată în noaptea de 12 iunie, a anunţat Statul Major General al Ucrainei, potrivit Kyiv Independent, potrivit actualitate.org.

Explozii au fost raportate în mai multe oraşe din peninsulă, precum şi în Krasnodar Krai din Rusia, în timpul nopţii.

Militarii americani vor amplasa un radar TPS-80 în România, chiar la granița cu Ucraina

Pușcașii marini americani vor amplasa un radar TPS-80 în România, lângă granița cu Ucraina, anunță pe Facebook Ambasada României în SUA.

„Radarul va asigura detectarea, urmărirea și identificarea țintelor aeriene care evoluează în estul Ucrainei și în bazinul central-vestic al Mării Negre, îmbunătățind apărarea integrată prin creșterea razei de detectare a țintelor aeriene care evoluează la altitudini joase, medii și înalte”, arată postarea, potrivit jurnalul.ro.

Soldații americani vor aduce un radar TPS-80, chiar la frontiera cu Ucraina, întărind apărarea pe flancul estic al NATO

Ambasada adaugă că armata spaniolă va aduce în România un radar TPS-43, care va fi parte în sistemul integrat de apărare antiaeriană și antirachetă al NATO.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă