27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialHollande a anunţat că nu va oferi "nicio precizare privind numărul" de...

Hollande a anunţat că nu va oferi “nicio precizare privind numărul” de francezi ostatici în Algeria

Preşedintele francez François Hollande a anunţat, joi, că nu va oferi “nicio precizare privind numărul” de francezi “eventual” reţinuţi în luarea de ostatici din Algeria pentru că, în această situaţie “confuză”, cel mai bine este să vorbeşti “mai puţin”, relatează AFP, potrivit Mediafax.

În timpul unei conferinţe de presă la Elysée, după întâlnirea cu premierul portughez Pedro Passos Coelho, şeful statului francez a răspuns pe scurt la toate întrebările privind luarea de ostatici la un complexul gazifer algerian.

Există acolo o “situaţie confuză”, a observat Hollande, care se află “în contact permanent cu autorităţile algeriene pentru ca soluţia cea mai bună să poată fi găsită”.

“Cel mai bine este să vorbeşti cât mai puţin”, a continuat el. “Nu voi oferi nicio precizare privind numărul compatrioţilor noştri care ar putea fi eventual deţinuţi sau reţinuţi”, a spus el.

În presa franceză s-a anunţat că cel mult patru ostatici sunt de origine franceză.

Citeşte şi LIVE TEXT. ROMÂN RĂPIT de TERORIŞTI în ALGERIA. MAE confirmă. Administraţia Prezidenţială: Traian Băsescu ştia de răpire încă de miercuri

Postul privat algerian de televiziune Ennahar a afirmat joi că doi francezi au reuşit să scape împreună cu alţi treizeci de străini din complexul gazifer.

Cu toate acestea, o sursă guvernamentală algeriană a anunţat pentru AFP că este imposibil de a putea confirma o asemenea informaţie în situaţia actuală.

Citeşte şi Angela Merkel consideră că “terorismul din Mali” este o ameninţare pentru Europa

Aproximativ 40 de ostatici sunt deţinuţi de miercuri, într-un complex gazifer, de către o grupare islamistă afiliată Al-Qaida, care cere oprirea intervenţiei militare franceze din Mali.

În plus, răpitorii au cerut retragerea armatei algeriene care încercuieşte complexul gazifer.

Cele mai citite

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

Aur pentru Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 1.000 metri la Europene

Sportivul român Cătălin Chirilă a obținut o performanță remarcabilă la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Szeged, Ungaria, câștigând medalia de aur în proba...

VIDEO. Messi, pe val înainte de Copa America. Argentinianul a reușit dubla într-un amica cu Guatemala

"Magicianul" Leo Messi, de neoprit înainte de Copa America. Starul din MLS a înscris două goluri pentru Argentina în ultimul meci de pregătire pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă