26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Hexi Pharma a cerut intrarea în insolvență. Cererea a fost depusă...

FOTO. Hexi Pharma a cerut intrarea în insolvență. Cererea a fost depusă la Tribunalul București

Administratorii Hexi Pharma au solicitat, marți, intrarea în insolvență. Cererea a fost depusă la Tribunalul București (Vezi FOTO). Judecatorii vor analiza dacă firma îndeplinește criteriile pentru vânzarea tuturor activelor firmei și închiderea acesteia. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 17 mai. 

Potrivit portalului instanţelor, acţiunea a fost depusă marţi la tribunal şi are ca materie “falimentul” şi ca obiect “cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014”. 

Legea nr. 85/2014 se referă la procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Conform art. 66 din această lege, Hexi Pharma cere reorganizarea judiciară sub supravegherea unui administrator special

Se pare solicitare a fost motivată prin aceea că firma nu-și mai poate plăti angajații, deoarece nu are activitate, compania având activitatea suspendată. Hexi Pharma are 350 de angajați. Aceștia ar fi fost notificați că vor fi plătiți până la 1 iunie, apoi vor fi concediați.

Conform legii, o firmă trebuie să aibă datorii mai mari de 30.000 de lei pentru a cere intrarea în procedură de insolvență.

Avocatul Gheorghe Piperea a explicat, la Digi24, că o firmă poate cere direct falimentul, fără să treacă prin procedura de insolvență.

Falimentul se cere pe baza articolului 66 din legea 85/2014, în care debitorul este obligat să se adreseze Tribunalului o cerere pentru a fi dispus legii în termen de maximum 30 de zile. La această cerere va fi atașată și dovada cererii.

Citește și: Parchetul General anunță noi expertize în dosarul Hexi Pharma

Marți, Alexandu Condrea, proprietarul Hexi Pharma a fost audiat la Parchetul General, în dosarul privind dezinfectanții diluați. Firma sa a semnat mai multe contracte cu spitale din România. Cel mai probabil va da declarații în legătură cu aceste contracte.

Citește și: UPDATE. Proprietarul Hexi Pharma, Alexandu Condrea, audiat de procurori

Parchetul General a anunțat, luni, că, pe baza înscrisurilor ce au fost ridicate la percheziţiile derulate la data de 07.05.2016, precum şi având în vedere  probele necesare a fi supuse expertizării, s-au stabilit tipurile de expertize ce urmează a fi efectuate.

-știre în curs de actualizare-

 

 

 

Cele mai citite

Român, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un cetăţean român a fost arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de...

Stefano Pioli, OUT de la AC Milan! Cine e favorit să îi ia locul

Clubul italian de fotbal AC Milan a confirmat vineri despărţirea oficială de antrenorul Stefano Pioli, cu care a triumfat în Serie A în sezonul...

Ministrul Tîlvăr refuză dezvăluirea detaliilor secrete

România este de 20 de ani membră NATO și armata ei încă e copleșită de tehnică sovietică.  Tehnica sovietică reprezintă 70% din înzestrarea Armatei...
Ultima oră
Pe aceeași temă