16.5 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialHalloween caritabil cu Ethan Hawke, la Palatul Parlamentului

Halloween caritabil cu Ethan Hawke, la Palatul Parlamentului

De Halloween, Palatul Parlamentului a fost vizitat de personaje care mai de care mai stranii. Diplomati si oameni de afaceri au imbracat costume dintre cele mai extravagante la Balul de caritate organizat de Asociatia "Ovidiu Rom", condusa de Leslie Hawke, mama cunoscutului actor american Ethan Hawke, prezent si el la petrecere. Banii stransi in cadrul evenimentului, peste 300.000 de euro, vor fi directionati catre campania "Fiecare copil in scoala".

Sambata, la ceas de seara, Sala "Take Ionescu" a Palatului Parlamentului era "bantuita" de figuri din alte vremuri, unele infricosatoare, altele ingenue, strecurandu-se printre masutele care formau o sala de clasa in miniatura. Invitatul care urma sa stea in fata clasei, langa tabla, sub privirea atenta a lui Leslie Hawke, era chiar fiul ei, Ethan, care a intrat "in clasa" scotandu-si cu tact jobenul. Actorul a mai fost in Romania in urma cu cinci ani, la primul bal de caritate organizat de mama sa cu aceeasi ocazie, si atunci a promis ca se va intoarce daca evenimentul va avea continuitate. si s-a tinut de cuvant. Intrebat de ce a preferat sa serbeze Halloween-ul in Romania, a raspuns ca isi doreste sa sprijine munca mamei sale. "Motivul pentru care sunt aici in seara aceasta este ca organizatia mamei mele face o treaba extraordinara aici.

 

Mesajul Madonnei la concertul de la Bucuresti a pus sub reflectoare un anume tip de rasism la care lumea nu prea sta sa se gandeasca. Misiunea organizatiei «Ovidiu Rom» este de a ajuta ca toti copiii sa beneficieze de acces la educatie, pentru ca toti merita asta, dincolo de diferentele de orice fel", a spus Ethan Hawke. De altfel, actorul american a marturisit ca o admira pe Madonna si ca mesajele ei referitoare la acceptare si toleranta l-au impresionat. In final, Ethan a glumit cu auditoriul spunand ca nu stie ce personaj este la acest bal, dar ca are un costum simpatic. "Sunt cine vreti voi sa fiu", a conchis actorul.

De la costume populare romanesti la tatuajele triburilor africane
Plina de seici, de membri ai triburilor africane, de calugari budisti, vampiri, calusari sau indieni – cam asa arata sala care a gazduit cei 600 de invitati, carora li s-au alaturat peste 100 de voluntari, responsabili cu organizarea evenimentului. Katja Perrey, o americanca echipata cu clasicii jeansi, ciocate si palarie de cowboy, se minuna sonor de multimea pestrita. "si la New York se organizeaza evenimente de Halloween, dar sunt in cerc mai restrans. Aici, acesta e spectaculos – vezi 600 de oameni la un loc, jucandu-se cu diverse roluri", a spus Katja. Jurnalista Dana Deac si Cristina Trepcea, membra a CNA, au purtat costume populare si codite impletite, Leonard Miron a preferat kiltul, pe cand Cristian Mungiu si Nae Caranfil au optat pentru costume clasice.

In tinuta clasica a fost si criticul literar Alex. stefanescu, care savura cu haz multimea. "Ma bucura sa vad oameni bine imbracati, oameni care se poarta frumos. Asta ma face mai optimist, caci daca merg pe strada prin Bucuresti ma descurajeaza. Asa cum eu vreau sa fac parte din elita scrisului, exista si alte elite: politice, financiare… si e bine ca exista acesti oameni, pentru ca ei misca societatea", a spus criticul.

Donatii de la 50 la 10.000 de euro
Balul de anul acesta a adus ca noutate faptul ca nu s-a mai organizat o licitatie pentru strangerea de fonduri, ci s-au ales patru categorii de donatii in bani, iar obiectele care ar fi trebuit licitate au fost castigate la tombola de cativa donatori. Prima categorie de donatii a fost cea de 50 de euro, suma cu care un copil sarac este echipat pentru scoala, iar cea din urma categorie a fost de 10.000 de euro, prin care o scoala aflata in paragina, dintr-o comunitate saraca, este reconstruita. Obiectele castigate la tombola de catre donatori au fost o pereche de pantofi Christian Dior – donatie a Madonnei –, un colier din aur donat de actrita Vanessa Redgrave, care a si participat la balul din 2006, o geanta Jimmy Choo donata de Andreea Esca si o geanta barbateasca, donata de Ethan Hawke. O a doua tombola a facut ca o doamna sa castige un dans cu actorul de la Hollywood.

Cele mai citite

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Nici România, nici Republica Moldova n-au avut reprezentanți la parada de la Moscova. Șefa regiunii autonome Găgăuzia, invitată de Putin, susține că a reprezentat...

În timp ce președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a sărbătorit "Ziua Europei" la Chișinău, șefa regiunii autonome Găgăuzia din Republica Moldova, Evghenia Guțul, a...

VIDEO. STB are un nou site. Cum să-l utilizezi

Societatea de Transport București (STB) anunță că are un site nou. “Avem site nou! Intră pe www.stb.ro STB este mai accesibil și în varianta digitală. Începând de...
Ultima oră
Pe aceeași temă