22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialHalep, victorie mare la Moscova

Halep, victorie mare la Moscova

Jucătoarea de tenis din Constanţa Simona Halep a reuşit să se califice în optimile de finală ale turneului de la Moscova, Kremlin Cup. Succesul este cu atât mai răsunător cu cât, în primul tur, sportiva de pe litoral a trecut de Nadia Petrova, jucătoare clasată pe locul 13 în lume.

Victoria constănţencei a venit la capătul unui meci-maraton care a durat trei ore şi 9 minute. Halep a reuşit totodată una dintre cele mai frumoase reveniri ale carierei. Ea s-a impus după ce a pierdut primul set cu scorul de 3-6 şi a fost condusă în actul secund cu 2-4. Pe fondul relaxării rusoaicei, Simona şi-a clădit revenirea. În primul rând a dus meciul în decisiv după ce a câştigat setul doi cu 7-5.

În ultimul set al jocului, Halep şi-a continuat evoluţia excelentă şi a încheiat disputa după ce s-a impus din nou cu scorul de 7-5. A fost al doilea succes al anului în faţa Nadiei Petrova. Halep a egalat astfel situaţia la meciuri directe şi rusoaica reuşind să se impună în două partide, în faţa constănţencei.

În optimile competiţiei dotate cu premii în valoare de 740.000 de dolari, Halep are, teoretic, o misiune mult mai facilă. Ea o va întâlni pe sârboaica Vesna Dolonc, a 160-a jucătoare a lumii. Cele două sportive s-au mai întâlnit o dată, în 2010, Dolonc având atunci câştig de cauză.  

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă