13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialHacker american, condamnat la 18 ani de închisoare

Hacker american, condamnat la 18 ani de închisoare

Un hacker a primit o sentinţă de 18 ani de închisoare de la o instanţă din SUA pentru că a scris în numele vecinilor săi mesaje false, terorizându-i pe aceştia, potrivit Mediafax, care citează AFP.

Judecătorul Donovan Frank l-a condamnat, marţi, pe Barry Ardolf (46 de ani), după ce a ascultat mărturiile familiei Kostolnik, vecinii acestuia, mai ales pe cea a lui Bethany Kostolnik.

“Când a început să vadă acest lucru la vecinii săi, şi-a transformat furia într-o campania de teroare calculată”, au scris procurorii.

Această situaţie a început în august 2008, când familia Kostolnik, care era nou-venită în cartierul din Minnesota în care locuia şi Barry Ardolf, l-a denunţat la poliţie pentru că le-a luat fiul de patru ani în braţe şi l-a sărutat pe gură.

Drept pedeapsă, Ardolf le-a piratat reţeaua de internet şi a creat adrese false de e-mail pentru a trimite mesaje şi fotografii cu pornografie infantilă tatălui copilului, Matt Kostolnik, şi colegilor de birou ai acestuia.

Barry Ardolf a trimis e-mail-uri ameninţătoare la adresa vicepreşedintelui american Joe Biden, toate în numele lui Matt Kostolnik, ceea ce a permis anchetatorilor să descopere pirateria.

Acuzatul a ajuns, iniţial, la un acord cu procurorii să pledeze vinovat, care a dus la o pedeapsă între doi şi cinci ani de închisoare. Ulterior, acesta a revenit asupra deciziei şi l-a concediat pe avocatul său.

 

Cele mai citite

Xavi se va întâlni cu Joan Laporta pentru discuții în ceea ce privește viitorul său la Barcelona

Antrenorul de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, și președintele Joan Laporta se vor întâlni pentru a discuta despre viitorul antrenorului la club. Se pare că...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă