11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialGuvernul vrea sa elimine radarele private

Guvernul vrea sa elimine radarele private

Campania Romaniei libere impotriva radarelor ilegale da din nou rezultate. Dupa ce Guvernul a anuntat declansarea unei anchete pe tema afacerii radarelor, inspectorii Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), institutie aflata in coordonarea directa a premierului Boc, au amendat cu 140.000 lei doua primarii care au instalat ilegal radare private si au avertizat zeci de primari doritori de radare ca trebuie sa-si anuleze hotararile prin care au acceptat astfel de echipamente de masurare a vitezei pe teritoriile lor. Mai mult, oficialii ANRMAP au promis ca vor da in judecata primariile care au incheiat contracte ilegale cu investitorii din domeniul radarelor si ca, la randul lor, vor sesiza alte institutii cu atributii de control impotriva autoritatilor locale care au o colaborare mai veche de 12 luni cu privatii, impartindu-si cu acestia banii din amenzile de circulatie.

 

"ANRMAP va solicita instantelor de judecata anularea acelor contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu respecta procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica prevazute de OUG 34/2006", a declarat Cristina Traila, presedinta ANRMAP. Deocamdata, inspectorii guvernamentali au facut controale in judetele Cluj, Mures si Brasov, insa ei promit ca toate radarele private din tara vor fi verificate pe rand.

» Controlorii guvernamentali ai premierului Boc au descoperit ilegalitatile din afacerea radarelor private si i-au amendat pe primarii lacomi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă