17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialGuvernul Orban, aspru CRITICAT. Transportarea imigranţilor, comparată cu DEPORTĂRILE către LAGĂRELE NAZISTE

Guvernul Orban, aspru CRITICAT. Transportarea imigranţilor, comparată cu DEPORTĂRILE către LAGĂRELE NAZISTE

Crititi aspre la decizia Guvernului de la Budapestă după ce a decis transportare a zeci de imigranţi într-un vagon de tren care avea uşile blocate. Politicieni şi presa de opoziţie din Ungaria au comparat transportarea acestora cu transferurile evreilor în anul 1944 lagăre de concentrare naziste, informează Mediafax.

CITEŞTE ŞI  SCANDALOS. Autorităţile maghiare au transportat zeci de imigranţi într-un VAGON CU UŞILE BLOCATE

Lupta împotriva încălcării drepturilor omului în materie de imigraţie este deja pierdută“, a comentat cotidianul de centru-stânga Nepszabadsag, prima publicaţie care a relatat despre vagoanul special. Este o situaţie asemănătoare cu cea din anul 1944, când o jumătate de milion de evrei din Ungaria au fost transferaţi cu trenuri speciale spre lagăre de concentrare naziste“, a afirmat un politician de stânga, sub protecţia anonimatului.

VEZI ŞI  FOTO & VIDEO. UNGARIA: A început construcţia GARDULUI ANTIIMIGRANŢIE

Autorităţile ungare au transportat într-un vagon care avea uşile blocate zeci de imigranţi , inclusiv copii, într-un tren intercity, iniţiativa fiind criticată de adversarii Guvernului de dreapta de la Budapesta. 

Un vagon suplimentar a fost adăugat unui tren intercity care a circulat joi pe ruta Pecs – Budapesta. Potrivit publicaţiei italiene Il Secolo XIX, vagonul în care erau zeci de imigranţi, inclusiv copii şi femei, a avut uşile blocate, pentru a se evita fuga extracomunitarilor. Pe geamurile vagonului era următorul mesaj: “Acest vagon circulă cu uşile închise“. Autorităţile ungare au explicat că măsura a avut rolul de a evita coborârea imigranţilor şi dispariţia acestora pe teritoriul Ungariei.

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă