16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialGuvernul amână din nou decizia de modificare a taxei auto

Guvernul amână din nou decizia de modificare a taxei auto

Guvernul a amânat din nou o decizie în privinţa modificării sistemului actual de taxare a proprietarilor de vehicule, vicepremierul Liviu Dragnea afirmând că ministrul Mediului, Rovana Plumb, a cerut în şedinţa de miercuri a Executivului amânarea acestui subiect, conform Mediafax.

“Ministrul Rovana Plumb a mai cerut o amânare pe această temă, pentru că e foarte importantă”, a spus Dragnea.

Întrebat de jurnalişti dacă există totuşi un termen în care noul sistem de taxare a proprietarilor de vehicule să intre în vigoare, vicepremierul a răspuns doar : “Noi sperăm cât mai repede”.

În aceste condiţii, taxa de primă înmatriculare şi taxa de primă vânzare auto rămân încă în vigoare, o decizie fiind amânată şi în şedinţa de săptămâna trecută a Guvernului.

Premierul Victor Ponta a anunţat recent că taxa de primă înmatriculare auto va fi înlocuită cu un “timbru de mediu” pentru care proprietarii de vehicule vechi şi poluante vor plăti mai mult, iar deţinătorii de vehicule noi vor plăti mai puţin sau chiar deloc în cazul maşinilor hibride electrice.

Suspendată de fostul Guvern doar până la începutul acestui an, taxa de primă vânzare auto este din nou obligatorie începând cu 1 ianuarie.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România propune Guvernului mai multe măsuri pentru protecţia mediului şi atragerea de venituri la buget, precum renunţarea la taxa auto, aplicarea unui impozit anual diferenţiat, reducerea rovinietei şi majorarea primei de casare.

 

Cele mai citite

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...
Ultima oră
Pe aceeași temă