17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialGSP: Un nou tun PDL, pe modelul Ridzi

GSP: Un nou tun PDL, pe modelul Ridzi

Gazeta Sporturilor a anunţat că va publica, joi, o anchetă despre felul cum firma cum un consilier local din Turda, membru PDL, a primit zeci de milioane de euro de la buget pentru investiţii în sport.

“Suntem în faţa unei firme excepţionale, cu totul ieşite din comun care în ultimele şase lunia luat peste 50 de milioane de euro din lucrări publice. E vorba de patinoare, bazine de înot dar şi alte lucrări, fie suntem în faţa unei căsuţe poştale care altceva în spatela său. Ne vom lămuri pe măsură ce trec zilele. În cazul unor contracte care însumează peste 40 de milioane de euro cum este cazul bazilenor de la Otopeni sau a patinoarului de la Braşov de încredinţare directă şi vorbim de licitaţii ciudate cinci din şase câştigate de firma respectivă a domnului Szilagyi în cazul patinoarelor răspândite în toată ţara. E vorba de un politician puţin cunoscut, aceasta fiind formula de succes care a câştigat respectivele contracte în cel puţin două cazuri la Călăraşi şi la Suceava, deşi a făcut o ofertă mai slabă decât următorul clasat, a cerut bani mai mulţi”, a spus jurnalistul Cătălin Tolontan la Realitatea TV.

Tolontan a precizat că este vorba de 150.000 de euro bucata care nu reprezintă suprafeţe de pregătire, de joc sau de iniţiare. “Sunt patinoare de agrement. Gestul de investi în ele este de neînţeles, pentru că ele devin nefuncţionale în momentul în care sunt puse în aer liber”, a adăugat Tolontan.

Gabriel Szilagyi, proprietarul firmelor care au câştigat contractele de construcţie a patinoarelor şi piscinelor, este consilier local al PDL la Turda, unde este membru din 2008. Acesta a declarat, la Realitatea TV, că facă afaceri din 2000 şi că multe dintre contractele pe care firma sa le-a obţinut datează dinainte ca el să intre în politică.

Invitată la postul tv, fostul ministru al Sportului, Sorina Plăcintă s-a apărat, explicând că instituţia pe care a condus-o a făcut aceste investiţii pentru a aduce un bun în plus pentru dezvoltare sau pentru copii.

“Când am ajuns în minister am găsit un referat prin care era menţionată necesitatea construirii unor patinoare pentru agrement în anumite zone. Am alocat cluburilor buget, a fost licitaţie. Nu acuz pe predecesoarea mea pentru ceea ce s-a întâmplat. E o decizie pe care mi-o asum şi pe care am luat-o împreună cu cei din minister şi din cluburi. Licitaţiile nu s-au produs la minister. Aceste patinoare sunt mici centre de agrement”, a declarat Plăcintă, care a explicat că aceste patinoare au fost făcute cu scopul de a “aduce un bun în plus pentru dezvoltare sau pentru ca copii să aibă ceva”.

 

Cele mai citite

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...

Ce spune Mugur Isărescu despre un nou mandat la BNR. Este cel mai longeviv guvernator din lume

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat miercuri că în cazul în care i se va propune de către Parlament un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă