16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialTraficanţi care vindeau droguri în Penitenciarul Botoşani, prinşi de DIICOT

Traficanţi care vindeau droguri în Penitenciarul Botoşani, prinşi de DIICOT

O grupare care distribuia droguri în Penitenciarul Botoşani a fost destructurată, miercuri, de procurorii DIICOT, în urma mai multor percheziţii la persoane care procurau şi ascundeau substanţele respective în haine, alimente sau obiecte de uz personal trimise deţinuţilor, conform unui comunicat remis de DIICOT.

Procurorii DIICOT Botoşani susţin că, din ianuarie, membrii grupării au procurat şi introdus în Penitenciarul Botoşani diverse cantităţi de substanţe cu caracter psihoactiv.

Un deţinut, coordonator al grupării, l-a determinat pe fratele său din municipiul Paşcani, aflat în libertate, să procure şi să ascundă în haine, obiecte de uz personal sau alimente diverse cantităţi de substanţe psihoactive, pe care apoi să le ambaleze în colete şi, prin intermediul unor persoane indicate, să le distribuie în Penitenciarul Botoşani, explică comunicatul citat.

Doi suspecţi aveau rolul de a-şi determina membrii familiei să preia coletele astfel ambalate şi să le introducă în penitenciar în timpul vizitelor sau prin programul de transmitere de pachete.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate opt telefoane mobile, nouă cartele SIM, trei microSD de memorie, comprimate şi înscrisuri.

Procurorii DIICOT au făcut mai multe percheziţii domiciliare în judeţele Botoşani, Suceava şi Iaşi, precum şi la Penitenciarul Botoşani.

În desfăşurarea acestei acţiuni suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale, cu sprijinul cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, al SAS Suceava şi SAS Botoşani.

Cele mai citite

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico a fost plasat în arest preventiv

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă