16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialGrecii au descoperit zece mănăstiri implicate în evaziune fiscală

Grecii au descoperit zece mănăstiri implicate în evaziune fiscală

Autorităţile elene au descoperit zece mănăstiri care ar fi folosit facturi false şi bani nedeclaraţi pentru a comite evaziune fiscală şi pentru a obţine fraudulos subvenţii, relatează Mediafax.

Într-unul dintre cazurile de fraudã, mănsătirea Simonos Petra (Piatra lui Simon) de la Muntele Athos a prezentat o factură falsă pentru 600.000 de euro, sumă care ar fi fost plătită unui contractor în cadrul unui proiect de restaurare, scrie portalul elen GreekReporter.

Factura a fost emisă pe numele unei persoane care la momentul respectiv se afla în închisoare.

O altă mănsătire, din Creta, a fost inclusă într-un proiect mai amplu pentru a obţine subvenţii, iar după verificări inspectorii Ministerului de Fianţe au descoperit că a emis facturi false totalizând 270.000 de euro.

Rezultatele investigaţiilor au arătat că multe mănăstiri din Grecia au raportat cheltuieli mari în cadrul unor proiecte în care au accesat bani europeni pentru renovare.

Divizia de delicte financiare a Ministerului de Finanţe elen investighează şi fondurile mai multor parohii, unde există suspiciuni privind spălarea de bani, precum şi cazurile mai multor mănăstiri care închiriază spaţii vânzătorilor ambulanţi cu ocazia unor sărbători. În majoritatea cazurilor, sumele trecute în contractele de închiriere sunt de câteva ori mai mici decât cele plătite.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...
Ultima oră
Pe aceeași temă