20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialGigi Becali ajunge din urma PSD-ul

Gigi Becali ajunge din urma PSD-ul

Presedintele Basescu a revenit peste cota de incredere de 50%, potrivit unui recent sondaj IMAS unde este cotat cu 50,9%. O majoritate larga – 65% – spun ca vor vota impotriva demiterii presedintelui Traian Basescu, daca se va ajunge la un referendum. Alianta D.A. pare sa se fi stabilizat la o cota de 42%. PNG a ajuns la o cota de 16%, aproape la egalitate cu PSD.
Presedintele Traian Basescu a scazut cu sase procente fata de sodajul IMAS din luna octombrie a anului trecut. Insa, intr-un sondaj INSOMAR de saptamana trecuta, Traian Basescu era cotat la 49% cota de incredere. In sondajul IMAS, Basescu este urmat, in preferintele romanilor, de George Becali cu 39,8 % si Mihai Razvan Ungureanu cu 34,7 procente. Calin Popescu Tariceanu se bucura de increderea a doar 23% dintre romani, iar in Emil Boc, Vadim Tudor si Adrian Nastase au incredere intre 15 si 17 la suta dintre cetateni. La coada listei se afla Marko Bela cu 9, 2% la suta si proaspatul sef al comisiei de ancheta a lui Traian Basescu, Dan Voiculescu, cu 8%.

Doua treimi din romani – impotriva demiterii presedintelui

Majoritatea celor chestionati au raspuns negativ la intrebarea legata de propunerea PSD ca Parlamentul sa-l suspende pe Traian Basescu: 57% sunt de acord "in foarte mica masura", 16 "in mica masura", 8% – "in mare masura" si 11% in foarte mare masura.
Intrebati cum ar vota la referendumul pentru demiterea sefului statului, cei 1243 de subiecti au raspuns in proportie de 65% impotriva si 19% pentru demitere. Din sondaj reiese ca Traian Basescu are, in continuare, o pozitie solida, in fiefurile sale traditionale. Cele mai multe procente impotriva suspendarii se inregistreaza la persoanele din zona urbana, la cei cu veniturile cele mai mari si la persoanele cu studii superioare.

PNG, la egalitate cu PSD

Alianta D.A. si PSD pierd din increderea electoratului, arata rezultatele unui sondaj realizat de IMAS in perioada 8-14 februarie, pe un esantion de 1243 de persoane. In schimb, PNG-ul condus de Gigi Becali a ajuns la 16 la suta.
Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, Alianta D.A. ar strange 42% din voturi, cu aproape 4% mai putine decat in toamna anului trecut. Si electoratul PSD este in scadere, social-democratii reusind sa stranga doar 17,2% din voturile exprimate, fata de 21% in octombrie 2006. In schimb, partidul lui Gigi Becali are din ce in ce mai multi sustinatori, ajungand la o cota de 16%. PRM si UDMR ar conta pe 8,1% si respectiv 5,3%, in timp ce PLD ar obtine 4,1% din voturi.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Spitalul Foișor, date de ultimă oră despre starea lui Florin Piersic

În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a lui Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă,...

Cutii de carton cu 1, 2 sau 3 pereți: ce alegi pentru afacerea ta?

Afacerea ta va avea doar de câștigat dacă alegi cutiile de carton potrivite produselor pe care le comercializezi. Poate te întrebi care este legătură....

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă