27.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialGigantul Google a câştigat procesul cu statul francez şi nu va plăti...

Gigantul Google a câştigat procesul cu statul francez şi nu va plăti taxele de 1,1 miliarde euro

Gigantul Google a câștigat, joi, procesul intentat de statul francez și nu va plăti taxele în valoare de 1,1 miliarde de euro, după ce instanţa administrativă din Paris a respins acuzaţiile potrivit cărora motorul de căutare a abuzat de hibele legislative pentru a evita plata taxelor, potrivit Mediafax.

Curtea administrativă din Paris a decis, miercuri, că Google nu a evitat în mod ilegal plata taxelor către statul francez prin transferarea vânzărilor din ţară în Irlanda. Judecătorii au decis că sediile europene ale Google din Irlanda nu pot fi taxate ca şi cum ar avea un sediu permanent în Franţa, precum cerea administraţia franceză.

Condiţia pentru ca Google Irlanda să fie taxată ca şi cum ar avea un sediu permanent în Franţa nu a fost îndeplinită, pentru că Google Franţa nu avea suficientă autonomie faţă de sediul irlandez, au decis judecătorii din Paris. Curtea susţine că decizia este susţinută de faptul că angajaţii Google Franţa nu pot accepta cereri pentru reclame online din partea clienţilor locali, comenzile având nevoie de aprobare din partea sediilor din Irlanda.

Într-un caz similar, procurorii francezi au descins în birourile din Paris ale unităţii Alphabet, în mai 2016. Cercetarea aflată în desfăşurare caută să descopere dacă unitatea irlandeză a Google are un sediu permanent în Franţa şi dacă firma nu a declarat părţi din venit în ţară.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă