11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialGestul incredibil făcut de Italia ca protest față de ancheta în cazul...

Gestul incredibil făcut de Italia ca protest față de ancheta în cazul asasinării unui student la Cairo

Pentru a protesta față de mersul greoi al anchetei în cazul asasinării unui student italian la Cairo, Italia l-a rechemat pe ambasadorul său în Egipt, informează Agerpres.

“După întâlnirea magistraţilor la Roma, Italia a decis oficial să îşi recheme ambasadorul pentru consultări”, a anunţat pe Twitter premierul italian, Matteo Renzi. 

“Dorim un singur lucru: adevărul în legătură cu Giulio Regeni”, a insistat, de asemenea pe Twitter, ministrul de externe Paolo Gentiloni, după calvarul acestui student de 28 de ani, găsit mort pe 3 februarie, cu corpul acoperit de urme îngrozitoare de tortură. 

Cele două zile de discuţii, joi şi vineri, la Roma, între anchetatori egipteni şi italieni nu au permis rezolvarea tensiunilor dintre cele două ţări. 

Într-un comunicat al parchetului din Roma, procurorul însărcinat cu ancheta în Italia a explicat că delegaţia egipteană a prezentat înregistrări ale telefoanelor celor doi prieteni ai studentului care se aflau la Cairo în momentul dispariţiei, precum şi fotografii făcute în ziua descoperirii corpului. 

Comunicatul nu menţionează însă imaginile camerelor de supraveghere video din cartierul unde Giulio Regeni a dispărut pe 25 ianuarie, pe care anchetatorii italieni le-au solicitat cu insistenţă în ultimele săptămâni. 

Anchetatorii egipteni au explicat că desfăşoară în continuare cercetări privind posibila implicare a unui grup specializat în răpirea străinilor, poliţia eliminând pe 24 martie patru membri ai acestuia, înainte de a găsi la domiciliul unuia dintre ei obiectele personale ale studentului italian. 

Procurorul italian “şi-a reafirmat convingerea că nu există niciun element care să lege direct grupul de torturarea şi moartea lui Giulio Regeni”, a explicat parchetul într-un comunicat. 

Presa italiană şi mediul diplomatic occidental de la Cairo au suspectat deschis ori în particular că membri ai serviciilor de securitate l-au răpit şi torturat până la moarte pe Giulio Regeni, care efectua un studiu legat de sindicatele muncitoreşti din Egipt

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă