12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialGermania vrea să confirme pronosticul lui Platini

Germania vrea să confirme pronosticul lui Platini

Echipa de fotbal a Germaniei a învins formaţia Olandei cu scorul de 2-1, miercuri seară, pe stadionul „Metalist” din Harkov, în Grupa B la EURO 2012, competiţie de fotbal găzduită de Polonia şi Ucraina în perioada 8 iunie-1 iulie. Portugalia a învins Danemarca şi are, alături de Germania, o şansă destul de mare să treacă de faza grupelor.

Mario Gomez a marcat golurile Germaniei (24, 38), ambele din pasele lui Schweinsteiger, iar Olanda a redus din diferenţă în partea secundă prin Robin van Persie (73). Germania este prima echipă calificată în sferturile de finală ale competiţiei.

Olanda a avut o posesie bună în debutul jocului şi şi-a creat şi două situaţii notabile, prin Van Persie, dar mai întâi Neuer a intervenit foarte bine (7), iar apoi atacantul lui Arsenal a trimis pe lângă poartă (11).

Germania a trecut pe lângă gol, însă, încă din min. 8, când Mesut Özil a şutat din voleu din afara careului, mingea a lovit bara şi a ajuns în braţele lui Stekelenburg. Nationalmannschaft a deschis scorul după o fază superbă, în ciuda posesiei nete a batavilor: Schweinsteiger l-a angajat pe Gomez, acesta a pivotat pe lângă fundaş şi a marcat simplu în poarta Olandei (24). „Portocala mecanică” a mai avut o singură ocazie în prima repriză, un şut al lui Rob­ben (26), prin De Neuer, coechipierul său de la Bayern. În rest, viitoarea adversară a României în preliminariile Cupei Mondiale din 2014 nu a legat aproape nimic.

Stekelenburg a salvat golul în min. 27, când a respins lovitura de cap a lui Badstuber, rămas nemarcat în 6 m (37). Germania şi-a mărit avantajul prin acelaşi Mario Gomez, aflat la golul trei la acest turneu, care a marcat din unghi, tot după o pasă a lui Schweinsteiger (38). Portarul Stekelenburg a mai avut o intervenţie de senzaţie la ultima fază a reprizei, când a scos de sub transversală o lovitura liberă deviată nefericit de Robben (45+1).

La pauză, Olanda avea o posesie a mingii, conform uefa.com, de 57 de procente

Deşi era de aşteptat ca repriza a doua să aducă o schimbare în joc, tot Germania a fost aproape de gol, după incursiunea de peste 40 de metri a fundaşului Hummels, cărei Stekelenburg s-a opus în două rânduri (52). „Portocala mecanică” a început să lege mai bine jocul şi a avut două ocazii bune de gol, prin Van Persie (58), care l-a întrebuinţat serios pe Neuer, şi Sneijder (62), care a trimis puţin pe lângă bară. Robben a reluat şi el alături, din întoarcere (69). Boateng a salvat golul printr-un plonjon la sacrificiu (71), blocând şutul lui Sneijder. Aceste faze au prefigurat golul Olandei, semnat de Van Persie, care a scăpat pe centrul apărării germane şi a înscris de la marginea careului (73). Olanda nu a mai reuşit nimic notabil până la final, Germania fiind aproape de un gol antologic în final (90), când Klose a fost gata să profite de o ezitare a lui Stekelenburg.

Olanda este marea dezamăgire a competiţiei până acum şi ocupă ultimul loc în grupă, fără vreun punct şi cu şanse minime de a merge mai departe, doar în cazul unei victorii în faţa Portugaliei, coroborată cu un succes al Germaniei în faţa Danemarcei.

Mijlocaşul olandez Rafael van der Vaart a declarat, miercuri seară, după înfrângerea din meciul cu Germania, scor 1-2, că formaţia sa a fost întrecută de o echipă de clasă mondială, dar a precizat că mai au încă şanse de calificare.Acum trebuie să batem Portugalia cu 2-0 şi să sperăm că Germania va învinge Danemarca.

Este încă posibil să ne calificăm, trebuie să credem. Germania a jucat bine şi a marcat două goluri fantastice. Este o echipă de clasă mondială. Sigur, nu sunt fericit să încep meciurile pe banca de rezerve. M-am montat la pauză când am intrat şi am dat totul în repriza a doua. Din păcate, nu a fost de ajuns”, a spus Van der Vaart.

În celălalt meci al grupei, echipa de fotbal a Portugaliei a învins formaţia Danemarcei cu scorul de 3-2 (2-1) . Portugalia a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Pepe (24) şi Helder Postiga (36), danezii au egalat graţie „dublei” lui Nicklas Bendtner (41, 80), dar în cele din urmă Seleccao a obţinut victoria prin reuşita lui Silvestre Varela (87-foto).  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă