16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialGermania si Marea Britanie vor masuri drastice contra evaziunii fiscale. Tema va...

Germania si Marea Britanie vor masuri drastice contra evaziunii fiscale. Tema va fi dezbatuta si la Summit-ul G8

 

 

Premierul britanic David Cameron şi cancelarul german Angela Merkel au insistat azi, la o intrunire în apropiere de Berlin, pentru o lupta mai apriga imptriva evaziunii fiscale. Tema aceasta va fi dezbatuta la summit-ul G8, din luna iunie, informează AFP, citat de Agerpres.

 

‘Au discutat (…) în special despre modul în care ţările G8 ar trebui să arate un rol de lider mondial prin luarea de măsuri concrete în materie de evaziune fiscală (…) şi subliniind în mod clar faptul că fiecare ar trebui să-şi plătească partea care i se cuvine de impozite’, se arată într-un comunicat al Downing Street. 

Cei doi lideri au discutat sâmbătă la Castelul Meseberg, o reşedinţă în stil baroc situată la 80 de kilometri nord de Berlin, unde Angela Merkel l-a invitat pe David Cameron împreună cu familia sa. 

Premierul britanic şi cancelarul german au convenit de asemenea să coopereze la Consiliul European din mai şi în cadrul unei reuniuni G20 pentru a obţine progrese importante în materie de norme privind schimbul de informaţii fiscale, a precizat aceeaşi sursă. 

Summitul G8 va avea loc în iunie în Irlanda de Nord. 

Cei doi lideri au abordat de asemenea situaţia din Siria, Afganistan şi Iran, însă nicio informaţie nu a parvenit în legătură cu conţinutul acestor discuţii.

 

 

Cele mai citite

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...
Ultima oră
Pe aceeași temă