13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialGermania: Contaminarea cu dioxină afectează 11 landuri

Germania: Contaminarea cu dioxină afectează 11 landuri

Landul Hessa a devenit joi al unsprezecelea land german afectat de contaminarea cu dioxină a furajelor pentru animale din cauza presupusei folosiri la fabricarea lor a unor grăsimi industriale necomestibile, după cum a informat guvernul, semnalează agenţia spaniolă de presă EFE, citată de Agerpres.

Deşi executivul german insistă asupra faptului că încă nu este clar punctul de origine al contaminării care a obligat la închiderea a peste o mie de ferme, până în prezent au fost localizate în ţară 150.000 de tone de produse contaminate destinate hrănirii porcilor şi păsărilor.

Asociaţiile germane de agricultori au cerut joi indemnizaţii din partea fabricanţilor de hrană pentru animale, precum şi crearea unui fond pentru compensarea gravelor pierderi din sector în urma contaminării.

Deşi pierderile nu au fost evaluate încă, agenţia germană MEG de analiză a pieţei a confirmat că, din cauza scandalului, a scăzut brusc vânzarea de ouă şi de produse pe bază de carne de pasăre şi de porc.

Secretarul general al Asociaţiei federale a agricultorilor, Helmut Born, a calculat că închiderea fermelor ar putea cauza fiecăruia dintre producători ‘pierderi imediate cuprinse între 10.000 şi 20.000 de euro’.

Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Nouă rețea pentru a viza traficanții de migranți în domeniul digital

Discuțiile din cadrul reuniunii tematice, organizate de Comisia Europeană și Europol, au condus la concluzii cheie privind răspunsul comun la activitățile online de trafic...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...
Ultima oră
Pe aceeași temă