13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialGalaţi: Adolescent ajuns la spital în comă din cauza etnobotanicelor

Galaţi: Adolescent ajuns la spital în comă din cauza etnobotanicelor

Un tânăr în vârstă de 17 ani a ajuns în comă la Spitalul de Copii din Galaţi, după ce ar fi consumat etnobotanice și a fost găsit căzut pe stradă, informează Mediafax.

Tânărul a fost găsit, luni, căzut pe o stradă din cartierul Micro 40 din municipiul Galaţi de mai mulți trecători care au sunat la 112, solicitând intervenția unei ambulanțe.

Astfel, un echipaj SMURD a sosit la faţa locului și l-a preluat pe tânăr, transportându-l la Spitalul de Copii "Sfântul Apostol Ioan" din Galaţi, unde medicii au constatat că a suferit o intoxicaţie severă cauzată cel mai probabil de consumul unor substanţe etnobotanice.

”A mai fost adus un adolescent în vârstă de 17 ani, luat din stradă, cu o intoxicaţie, în comă. Probabil este o intoxicație cu etnobotanice. Este o comă vigilentă, reacţionează la stimuli şi a fost transferat la reanimare", a declarat medicul Florin Iordache, de la Spitalul de Copii "Sf. Apostol Ioan" din Galaţi.

De la începtul anului, la Spitalul de Copii din Galaţi au ajuns 17 tineri care au suferit intoxicaţii cu substanţe etnobotanice.

Și la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi s-au înregistrat peste 60 de astfel de cazuri, fiind vorba, în general, tot despre tineri sau adolescenţi care au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza consumului de substanţe cu efecte psihoactive.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă