15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialGala Premiilor de Excelenţă ELECTRECORD 2011 va avea loc pe 9 decembrie...

Gala Premiilor de Excelenţă ELECTRECORD 2011 va avea loc pe 9 decembrie la Sala Palatului

In 2012 se implinesc 80 de ani de cand ELECTRECORD scrie coloana sonora a vietii de zi cu zi in Romania. In avanpremiera festivitatilor ce vor avea loc anul viitor, pe 9 decembrie 2011, se organizeaza la Sala Palatului din Bucuresti, prima editie a Galei Premiilor Electrecord – prezentata de Iuliana Tudor.

Fiind un eveniment in premiera, Gala din 9 decembrie se vrea un moment de aducere aminte, de cinstire a gloriilor muzicii romanesti, de readucere in memoria publicului a unor momente din istoria muzicii romanesti pe nedrept uitate si, nu in ultimul rand, de educarea a noii generatii in spiritul valorilor adevarate.

Artisti, compozitori, textieri, orchestratori si ingineri de sunet vor pasi pe covorul rosu alaturi de personalitati marcante ale vietii culturale si artistice din Romania si mai apoi pe scena pentru a-si primi trofeul si aplauzele publicului pentru o viata si o cariera dedicata muzicii.

Sunt vizati toti cei din industria muzicala de cea mai buna calitate, publicul marilor slagare romanesti si, la nivel major, generatiile viitoare din industria muzicala autentica. Evenimentul va fi unul de amploarea celebrelor ceremonii de decernari de premii din strainatate si se va adresa tuturor categoriilor de public din Romania chiar daca predilect ii va viza pe cei aflati la varsta senectutii – cei mai vaduviti din punct de vedere muzical in Romania secolului 21 – unde nu exista un post muzical, fie el radio sau TV care sa difuzeze muzica ce le alina sufletul. Nu in ultimul rand, evenimentul este dedicat vocilor adevarate ale muzicii romanesti care au ajutat romanii sa treaca mai usor peste Epoca de Aur si sa intre increzatori in tranzitie – oameni despre care azi nu se mai stie mare lucru dar care sunt cat se poate de vii, nepasarea nu le-a luat talentul iar inima lor e la fel de dornica de aplauzele publicului.

Gala din acest an va avea doua sectiuni: folclor si muzica usoara. La fiecare se vor premia cei mai de seama reprezentanti, oameni care la vremea lor au stabilit adevarate recorduri de vanzari – cifre la care in conditiile actuale de piata, artistii timpurilor noastre nu ar putea visa niciodata.

Artistii prezenti, majoritatea recipienti ai premiilor Galei, vor sustine si cate un mic moment muzical, constand din cele mai mari succese ale lor, dar vor exista si momente inedite, duete peste generatii, remember-uri ale celor care nu mai sunt printre noi sau chiar interpretarea unor hit-uri actuale in orchestratie clasica de romanta, vals sau big-band.

Premiile vor fi inmanate de artisti si personalitati publice care vor avea fiecare o poveste de spus despre cum cei carora le vor inmana trofeul le-au schimbat viata, i-au inspirat sau, i-au ajutat cu muzica lor sa treaca mai usor peste diferite perioade din viata lor.

“Intr-o epoca dominata de piraterie intelectuala si de internet ca forma predilecta de difuzare si comercializare a muzicii e momentul sa ne intoarcem in timp, sa vedem de unde am pornit si sa dam credit adevaratelor valori. Intr-o epoca dominata de false valori si de voci facute pe calculator e momentul sa ne inchinam in fata celor care nu aveau nevoie de altceva pe cartea de vizita decat de talent pur”, a declarat Radu Groza, co-organizator.

2 orchestre live pe scena Galei Electrecord !

Marea Gala din 9 decembrie de la Sala Palatului se anunta a fi una de exceptie: 2 orchestre live, cei mai importanti artisti care au facut istorie in muzica romaneasca: artisti, compozitori, textieri, orchestratori si ingineri de sunet vor pasi pe covorul rosu alaturi de personalitati marcante ale vietii culturale si artistice din Romania si mai apoi pe scena pentru a-si primi trofeul si aplauzele publicului pentru o viata si o cariera dedicata muzicii.

Vor fi in premiera doua orchestre live pe scena. “La Gala Premiilor de Excelenta Electrecord 2011 vor participa cei mai mari artisti ai Romaniei, acompaniati de orchestra LAUTARII din Chisinau, dirijata de Nicolae Botgros si de Orchestra Simfonica Bucuresti, dirijata de Daniel Jinga”, a declarat impresarul Radu Groza.

Duete peste generatii. Artistii prezenti, majoritatea recipienti ai premiilor Galei, vor sustine si cate un mic moment muzical, constand din cele mai mari succese ale lor, dar vor exista si momente inedite, duete peste generatii, remember-uri ale celor care nu mai sunt printre noi sau chiar interpretarea unor hit-uri actuale in orchestratie clasica de romanta, vals sau big-band.
Premiile vor fi inmanate de artisti si personalitati publice care vor avea fiecare o poveste de spus despre cum cei carora le vor inmana trofeul le-au schimbat viata, i-au inspirat sau, i-au ajutat cu muzica lor sa treaca mai usor peste diferite perioade din viata lor.

Bilete cu pret accesibil. Sunt scoase la vanzare 4000 de bilete, cel mai ieftin fiind 40 RON, in timp ce un bilet VIP va costa 100 RON.

 

INVITATI DE ONOARE:

Muzica populara:

Gheorghe Zamfir
Benone Sinulescu
Mioara Velicu
Nicolae Furdui Iancu
Maria Carneci
Ionela Prodan
Constantin Enceanu
Petrica Mitu Stoian
Stefania Rares
Gheorghe Turda
Elisabeta Ticuta
Fratii Petreus
Lucretia Ciobanu
Ileana Constantinescu
Angela Moldovan

Muzica usoara:

Margareta Paslaru
Marina Voica
Mihaela Mihai
Gabriel Dorobantu
Stela Enache
Sanda Ladosi
George Nicolescu
Ilie Micolov
Marina Florea
Luky Marinescu
Julia Jianu

Compozitori:

Horia Moculescu
Temistocle Popa
Marius Teicu

In Memoriam:

Stefan Banica
Vasile Veselovschi
Vasile V. Vasilache
Florin Bogardo

Live Orchestra:

Orchestra Lautarii din Chisinau, dirijata de Nicolae Botgros
Orchestra Simfonica Bucuresti, dirijata de Daniel Jinga

 

Cele mai citite

Campanie de ecologizare a malurilor apelor din zona Roșia Montană

Localnici şi prieteni ai Roşiei Montane îşi dau întâlnire duminică, 12 mai, la ora 10.00, în Piaţa Centrală, pentru prima din cele cinci campanii...

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă