27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialFrauda lui Bernard Madoff a început încă din anii '70, anunţă procurorul...

Frauda lui Bernard Madoff a început încă din anii ’70, anunţă procurorul New Yorkului

Noi acuzaţii au fost reţinute împotriva unor angajaţi ai societăţii lui Bernard Madoff, un escroc vinovat de cea mai mare fraudă financiară din istorie, într-un nou act de acuzare care vizează fapte petrecute începând încă din anii ’70, anunţă autorităţile americane, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Deşi actul de acuzare din noiembrie 2010 aprecia că această conspiraţie în vederea escrocării clienţilor (societăţii de investiţii a lui Madoff) a început aproximativ în 1992, noul act de acuzare o plasează cel puţin la începutul anilor ’70”, a anunţat luni Biroul procurorului din New York înmtr-un comunicat.

“Odată cu noile acuzaţii pe care le anunţăm astăzi împotriva acestor cinci acuzaţi, arhitectura castelului de cărţi de joc al lui Madoff şi rolul fiecărui acuzat în cadrul acesteia devine mai clar”, a continuat Preet Bharara, procuror federal al oraşului New York.

Noul act de acuzare vizează cinci foşti angajaţi ai societăţii lui Bernard Madoff, a cărei fraudă, ce a produs pierderi în valoare de cel puţin 17 miliarde de dolari clienţilor săi, “nu a reprezentat acţiunea unei singure persoane”, a apreciat Mary Galligan, şefa Diviziei FBI din New York.

“Fiecare dintre acuzaţi, în felul său, a putut să joace un rol-cheie în conceperea, construirea şi menţinerea acestui castel de cărţi de joc”, a adăugat ea.

Bernard Madoff, în vârstă de 74 de ani, ispăşeşte o pedeapsă de 150 de ani de închisoare.

Cele mai citite

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...
Ultima oră
Pe aceeași temă