16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFraţii Cămătaru vor să fie cercetaţi în libertate

Fraţii Cămătaru vor să fie cercetaţi în libertate

Fraţii Ioan şi Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuţu şi Sile Cămătaru vor să fie cercetaţi în libertate. Astfel, luni vor încerca să să-i convingă pe judecătorii de la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că merită să fie anchetaţi în afara gratiilor.

Liderii clanului Cămătarilor, Ion şi Vasile Balint, şeful grupării Sportivilor, Radu Cristian Roşca, şi alte 26 de persoane au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile în urma unor decizii din 23 februarie ale Tribunalului Bucureşti, în dosarul în care sunt acuzaţi de infracţiuni cu violenţă.

Citeşte şi: Tribunalul Bucuresti: Sile Cămătaru ameninţa invocând renumele său de “şef” al unei grupări mafiote

Din probele administrate în dosarul penal instrumentat de către procurorii DIICOT rezultă că activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale.

Citeşte şi: Şefii clanurilor ”Cămătarii! şi ”Sportivii”, trimişi în judecată de DIICOT. Vezi ce acuzaţii le aduc anchetatorii

La 25 iulie, Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost trimişi în judecată pentru cămătărie şi şantaj, dosarul urmând să fie judecat de instanţa Curţii de Apel Bucureşti, anunţă Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) într-un comunicat de presă.

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a 54 de inculpaţi, 10 dintre aceştia fiind în stare de arest preventiv. Printre cei arestaţi se află, potrivit DIICOT, Balint Ion zis “Nuţu Cămătaru”, Balint Vasile zis “Sile Cămătaru” şi Roşca Radu Cristian zis “Roşca”.

Citeşte şi: SCURGERI de INFORMAŢII: Nuţu Cămătaru ŞTIA de razia mascaţilor

Anchetatorii au mai descoperit că interlopul Nuţu Cămătaru ştia de percheziţiile pe care mascaţii urmau să le facă la el acasă înainte de razia propriu-zisă.

Mai exact, Nuţu Cămătaru a primit un pont că urmează să aibă loc descinderi la el acasă.

Astfel, în noaptea de dinaintea percheziţiilor, acesta a plecat din localitate. Sunt informaţii care apar în motivarea magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti.

Ştire în curs de actualizare.

Cele mai citite

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...
Ultima oră
Pe aceeași temă