3.6 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialFraţii Cămătaru şi alţi trei bărbaţi au fost REŢINUŢI după încăierarea de...

Fraţii Cămătaru şi alţi trei bărbaţi au fost REŢINUŢI după încăierarea de la Curtea de Apel

Frații Ion și Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuțu și Sile Cămătaru, precum și trei apropiaţi ai lor au fost reţinuţi, vineri seară, după altercația ce a avut loc joi la Curtea de Apel București.

Cele cinci persoane reţinute de anchetatori îşi vor petrece noaptea de vineri spre sâmbătă în arest, informează Mediafax.

Cei cinci se aflau joi la Curtea de Apel pentru un termen al procesului în care sunt judecaţi. Un alt apropiat al fraţilor Ion şi Vasile Balint, audiat în acest caz, a fost lăsat în libertate.

Nuțu și Sile Cămătaru, precum și alți patru membri din gruparea lor au fost aduși, vineri, la Poliția Capitalei, pentru a fi audiați după altercația ce a avut loc joi la Curtea de Apel București.

Cei șase membri ai clanului Cămătarilor, printre care și cei doi lideri, au fost ridicați de polițiștii bucureșteni și aduși încătușați pentru audieri la sediul Poliției Capitalei.

Ei au fost interogați în dosarul de lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice deschis joi de polițiști în urma incidentului de la CAB.

Membrii mai multor grupări interlope din Capitală, printre care și frații Cămătaru, au fost joi la sediul CAB, unde sunt judecați sub acuzația de iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. În total, sunt 20 de persoane judecate în dosar.

Mai multe persoane aflate la proces au intrat într-un conflict pe holurile Curții de Apel București.

Robert Gabriel Bușă, zis Robert a lui Ioc, inculpat în dosar a fost dus de la sediul instanței la spital, având o rană în zona nasului. Înainte de sosirea ambulanței, el a susținut că a fost tăiat de Vasile Balint, zis Sile Cămătaru.

După ce Bușă a fost dus la spital, au fost luați de la CAB și duși la Secția 14 de Poliție pentru audieri Vasile și Ion Balint, soția acestuia din urmă, și alți cinci bărbați, care erau la proces. Toți au fost audiați în calitate de martori.

Robert Bușă a făcut parte din clanul Cămătarilor și a fost arestat după ce a participat, alături de aceștia, la o serie de conflicte violente. Ulterior, el s-a distanțat de Cămătari, care nu l-ar fi ajutat cu bani cât era în arest.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu intră în dezacord cu ambasadorul României în SUA. Ambasadorul e nemulțumit că nu participă la întâlnirile premierului

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a făcut o declarație neobișnuit de dură pentru un diplomat. Ambasadorul României a lăsat să se înțeleagă că este...

PSD crește ca Făt Frumos în sondaje

PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL - 20,1%, AUR - 19,5%, iar partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S., ar trece de pragul de 5% necesar...

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți, numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...
Ultima oră
Pe aceeași temă