14.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialFranţa critică declaraţiile lui Fidel Castro privind romii

Franţa critică declaraţiile lui Fidel Castro privind romii

Parisul consideră inacceptabile declaraţiile fostului lider cubanez Fidel Castro, care a apreciat că romii expulzaţi din Franţa sunt victime ale unui altfel de Holocaust, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe, citat de Le Nouvel Observateur, potrivit NewsIn.

“Este o utilizare a Holocaustului de către Fidel Castro care arată ignoranţa sa în ceea ce priveşte istoria şi dispreţul său faţă de victime. Astfel de declaraţii sunt inacceptabile”, a declarat Bernard Valero, în marja unei reuniuni a şefilor diplomaţiei UE.

“Faptul că Fidel Castro este interesat în sfârşit de drepturile omului este cu adevărat revoluţionar”, a adăugat el. Liderul cubanez Fidel Castro consideră că romii expulzaţi în ultimele zile din Franţa pot fi considerate victime ale unui “altfel de Holocaust rasial”.

“Ultimul lucru la care ne puteam aştepta este expulzarea romilor francezi, victime ale cruzimii extremei-drepte franceze, care a lovit deja 7.000 dintre ei. Sunt cu toţii victime ale unui altfel de Holocaust rasial”, a declarat Castro într-un mesaj citit la prezentarea celei de a doua părţi a autobiografiei sale. Fostul lider cubanez, în vârstă de 84 de ani, a făcut aluzie la repatrierea voluntară a romilor din Franţa în România şi Bulgaria.

Aproape 8.300 de romi români şi bulgari au fost expulzaţi din Franţa de la începutul anului şi aproape 10.000 în 2009. Oficialii au declarat că aceste repatriere se înscriu într-o politică mai amplă de luptă împotriva imigraţiei ilegale.

Cele mai citite

Numărul angajaţilor care se întorc la birou este în continuă creştere (analiză)

Numărul angajaţilor care se întorc la birou este în continuă creştere, biroul fiind acum perceput nu doar ca un centru de cost, ci mai...

Papa își cere scuze după ce a folosit un cuvânt insultător şi vulgar cu privire la homosexuali

După ce Papa Francisc a folosit un termen insultător și vulgar când a vorbit despre homosexualii din Biserica Catolică, acesta și-a cerut scuze. O declarație...

NASA a găsit mișcare sub crusta înghețată a lunii Europa, satelit al lui Jupiter

Descoperirile recente ale navei spaţiale Juno a NASA au dezvăluit activităţi interesante sub crusta îngheţată a celei de-a patra luni ca mărime a lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă