13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Hamas și Israelul au acceptat armistitțiul de 72 de ore în...

UPDATE. Hamas și Israelul au acceptat armistitțiul de 72 de ore în Gaza, la propunerea Egiptului

UPDATE 23.50: Israelul a acceptat duminică propunerea Egiptului privind o încetare a focului de 72 de ore în Fâşia Gaza, au anunţat oficiali guvernamentali israelieni, citaţi de AFP, informează Mediafax.

"Israelul a acceptat propunerea egipteană privind o încetare a focului", a declarat unul dintre aceşti oficiali, sub protecţia anonimatului.

Negociatorii palestinieni au acceptat o propunere a Egiptului privind instituirea unui armistiţiu de 72 de ore cu Israelul, anunţă surse diplomatice citate de postul Fox News, informează Mediafax.

Nu este clar dacă armistiţiul va fi respectat şi de Israel, care a continuat duminică raidurile aeriene în Fâşia Gaza.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a reiterat că negocierile nu pot avea loc "sub atacurile cu rachete" lansate din Fâşia Gaza.

Aviaţia militară israeliană a continuat să bombardeze, duminică, poziţii ale militanţilor Hamas din Fâşia Gaza, în timp ce un copil palestinian a fost ucis de militari israelieni în Cisiordania.

În total, bilanţul celor 30 de zile de operaţiuni militare israeliene în Fâşia Gaza este de circa 2.000 de morţi.

Cele mai citite

Directorul CIA se află la Cairo pentru întâlniri privind conflictul din Gaza

Directorul CIA, William Burns, a sosit în capitala egipteană Cairo pentru întâlniri pe tema conflictului din Gaza, potrivit unor surse de la aeroportul din...

David Beckham a împlinit 49 de ani. Mesajul fetelor de la Spice Girls

David Beckham a împlinit 49 de ani și a primit felicitări din partea celor dragi, inclusiv din partea Spice Girls, trupă din care a...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...
Ultima oră
Pe aceeași temă