12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTOGALERIE: Gălățenii, cei mai privilegiați amatori de tenis din România

FOTOGALERIE: Gălățenii, cei mai privilegiați amatori de tenis din România

Pe terenul amenajat la Patinoarul Dunărea din Galați a fost o singură partidă cu final așteptat, Halep – Soler, toate celelalte fiind extrem de tensionate.

Meciul de Fed Cup România – Spania, câștigat de tenismenele noastre cu scorul de 3 la 2 a avut momente dramatice, în special în ziua a doua, când cei 4.500 de spectatori au stat cu sufletul la gură, într-o tensiune extraordinară, timp de 7 ore. Sâmbătă, Simona Halep a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-1 pe Silvia Soler Espinosa, 67 WTA. Şi tot sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 34 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-3, 6-2, de Garbine Muguruza, 24 WTA.

La scorul de 1 – 1, toată lumea miza pe victoria decisivă a Simonei Halep în partida cu Muguruza, o revanșă așteptată pentru că Muguruza o mai învinsese pe Halep. Din nefericire, Simona a avut probleme cu serviciul și a fost învinsă de Muguruza, cu 6-4, 6-3. A urmat partida Begu – Soler. După ce la conferința de presă de sâmbătă îi dăduseră lacrimile din cauza înfrângerii suportate în fața Garbinei Muguruza, Irina Camelia Begu a câștigat în fața lui Soler cu 6-2, 6-4 și scorul general România – Spania a devenit 2 – 2.

Begu a fost eroina zilei, pentru că intrat și la partida de dublu, alături de Monica Niculescu. În echipa Spaniei a intrat Muguruza, alături de Garrigues. Spaniolele păreau să câștige, după ce spre finalul primului set reușiseră să ajungă la 5 la 1. Begu și Niculescu au reușit să recupereze, pierzând primul set cu 5-7. Au urmat două seturi dramatice, pe care Begu și Niculescu le-au câștigat cu 6-3, 6-2, stabilind scorul final, România – Spania 3-2.

Sâmbătă a asistat la meci președintele Klaus Iohannis. Printre personalitățile care au urmărit partidele s-au mai aflat Ion Țiriac, Ilie Năstase, Dumitru Hărădău, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Sporturilor Gabriela Szabo, Ministrul Economiei Dragoș Tudose, deputatul Mircea Toader și CEO ArcelorMittal Galați, Bruno Ribo. „Le felicit pe fete, ele au câștigat partida. A fost o săptămână frumoasă”, a declarat la final, Simona Halep.

(Foto: Cornel Gingărașu)

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă