13.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialFOTO+ VIDEO Un polițist din Argeș care a salvat două femei de...

FOTO+ VIDEO Un polițist din Argeș care a salvat două femei de la moarte a primit cea mai înaltă distincție a MAI

Vlad Florian Alexandru, polițistul care la sfârșitul lunii trecute s-a aruncat în flăcări pentru a salva două femei, a primit cea mai înaltă distincție a Ministerului de Interne, ”Placheta de Onoare a MAI”.

Vlad Florian Alexandru se afla în timpul liber când a intrat în casa cuprinsă de incendiu și le-a salvat pe cele două feei.. 
“Cunoaștem cu toții faptele care l-au adus astăzi, aici, în fața dumneavoastră, pe colegul nostru, agentul principal de poliție Alexandru Florian Vlad. 
Este un moment de bucurie în care răsplătim meritele unui erou care a salvat două vieți. Am dorit să organizăm acest eveniment important pentru ministerul nostru, în sistem videoconferință, pentru ca toţi colegii noştri din ţară, cu funcţii mai mari sau mai mici, toate armele, să poată participa la acest eveniment, la care răsplătim şi cinstim un coleg de-al nostru”, a spus ministrul de Interne Gabriel Oprea. 

Oprea a mai spus că faptele unor polițiști ca Vlad Florin Alexandu ridică imaginea MAI care-și câștigă încrederea în rândul cetățenilor.

 

”Am acordat astăzi Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, cea mai înaltă distincție a ministerului nostru, unui tânăr poliţist care a arătat întregii noastre societăţi care este profilul şi sistemul de valori al angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne: onoare, demnitate, curaj şi simţ al răspunderii.  De astfel de oameni are nevoie Ministerul Afacerilor Interne! De oameni care își fac datoria față de țară și față de români! 
Ca vicepremier al Guvernului României și ministru al afacerilor interne am datoria să-i încurajez și să-i promovez pe astfel de oameni. La preluarea mandatului, mi-am asumat angajamentul de a crea condițiile optime pentru ca dumneavoastră să vă puteți face datoria. V-am asigurat că mă voi bate în sensul bun al cuvântului, pentru drepturile dumneavoastră și că voi aduce resursele necesare pentru îndeplinirea misiunilor ce revin acestei instituții. 

Citește și: FOTO+VIDEO. Soțiile a doi polițiști maramureșeni, morți în misiuni, angajate în MAI
Prin astfel de acte de eroism, prin astfel de atitudine, prin modul în care vă faceți datoria, îmi faceți munca mai uşoară, câştigând respectul cetățenilor în slujba cărora cu toții ne aflăm.
Așa am reușit ca, împreună, bazându-mă pe munca dumneavoastră – a polițiștilor, jandarmilor, pompierilor și polițiștilor de frontieră – să facem pași importanți anul acesta pentru respectarea drepturilor salariale, plata drepturilor de echipament, recompensarea activității desfășurate în zilele libere sau achiziția de autospeciale destinate muncii operative.

Însă, mai presus de aceste demersuri, stimaţi colegi, cred că anul acesta am realizat mult mai mult. Am întărit spiritul de echipă, sentimentul de solidaritate şi de camaraderie specifice unei instituţii fundamentale şi de elită a statului român.

Așa îi onorăm pe cei care îşi fac datoria cu seriozitate, cinstindu-ne eroii sau sprijinindu-i pe urmaşii lor. De aceea ne aflăm astăzi aici, onorând un coleg de-al nostru. De aceea am angajat de curând, în cadrul ministerului, tinerele soţii ale unor colegi care au murit la datorie, rămase cu copii mici şi greutăţi, de aceea i-am sprijinit să intre la Academia de Poliţie pe urmaşii unor colegi care au murit la datorie.

Prin astfel de exemple, stimaţi colegi – angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, angajaţi ai sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională – putem spune cu mândrie că nu lăsăm pe nimeni în urmă!

Vreau să mulțumesc tuturor angajaților Ministerului Afacerilor Interne care își fac datoria, cu cinste, zi de zi, conducerii Ministerului Afacerilor Interne, vreau să mulţumesc presei care a onorat invitaţia noastră, pentru că astfel de exemple de eroism trebuie cunoscute de întreaga societate. 

Îl felicit încă o dată pe colegul nostru. Avem nevoie de eroi care au cinste, demnitate și se află permanent în slujba românilor şi a României. 
Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a spus Oprea

Citește și: VIDEO. Elevii în primul an ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina au depus jurămânul. Oprea: Aveți o responsabilitate enormă

Polițistul-erou: ”Sunt onorat”

La rândul său, agentul principal de poliţie Vlad Florian Alexandru a declarat: “Este o deosebită onoare pentru mine să primesc cea mai importantă distincție a Ministerului Afacerilor Interne.

Vă asigur că, ce am făcut în acea seară, voi face de fiecare dată când va fi nevoie și sunt convins că orice polițist, din orice parte a țării, ar fi făcut la fel. Este datoria noastră de polițiști de a acorda tot sprijinul celor care au nevoie de el și de aceea, domnule viceprim-ministru, cu permisiunea dumneavoastră, consider că această distincție reprezintă o recunoaștere a modului în care toți colegii mei își fac datoria. 

Sunt foarte emoționat, dar și bucuros. Sunt polițist de 5 ani, iar faptul că sunt unul dintre cei mai tineri polițiști care primesc cea mai importantă distincție a Ministerului Afacerilor Interne este un motiv în plus de mândrie pentru mine, și vă asigur că îmi voi face în continuare datoria, cu onoare.

Domnule viceprim-ministru pentru securitate națională, vă mulțumesc încă o dată pentru această înaltă distincție și vă asigur că, atât eu, cât și colegii mei vom fi la datorie în continuare.”

La data de 30 octombrie a.c., agentul principal de poliţie Vlad Alexandru din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rociu, judeţul Argeş, a salvat viaţa a două femei în vârstă de 56, respectiv 78 de ani, scoţându-le din flăcări chiar înainte ca acoperişul casei să se prăbuşească peste ele.
 

Cele mai citite
00:00:21

VIDEO. Orașul Khan Younis din Gaza, lovit din nou

Exploziile de deasupra părții de est a orașului Khan Younis au putut fi văzute și auzite la primele ore ale zilei de sâmbătă (2...

Turnul înclinat din Bologna s-ar putea prăbuși. Autoritățile, în alertă

Turnul medieval Garisenda este unul dintre cele mai emblematice repere ale orașului italian Bologna - și se înclină la fel de mult ca și...
00:00:33

VIDEO. Un protestatar cu un steag palestinian și-a dat foc în fața consulatului israelian din Atlanta, Georgia

Un protestatar cu un steag palestinian și-a dat foc vineri (1 decembrie) în fața consulatului israelian din Atlanta, Georgia, au anunțat autoritățile. Persoana, pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă