13.6 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

FOTO+ VIDEO. Liderul CE invocă 40 de ani de minciună, în contextul Brexitului

Liderul european Jean-Claude Juncker condamnă, în contextul Brexit, 40 de ani de minciuni din partea politicienilor englezi. Preşedintele Comisiei Europene a declarat că votul istoric al Marii Britanii de a părăsi UE a demonstrat că este ceva în neregulă în această ţară.

Juncker a admis că Europa are partea ei de vină pentru Brexit, dar nimeni nu a fost surprins de faptul că susţinătorii votului pentru ieşirea Regatului Unit din UE s-a datorat în mare parte deceniilor în care politicienii de la Londra au oferit opiniei publice britanice doar jumătăţi de adevăr şi au ştampilat Uniunea Europeană ca fiind o comunitate stupidă.

Reacţiile la aceste declaraţii controversate ale lui Juncker nu s-au lăsat aşteptate, după cum remarcă Daily Mail. Politicieni de top din Marea Britanie şi funcţionari englezi de vârf de la Bruxelles au respins afirmaţiile liderului european, apărând totodată dreptul poporului britanic de a opta într-o anumită direcţie.

Şi totuşi, Jean Claude Juncker şi-a continuat tirada, afirmând că "Brexitul demonstrează că ceva nu merge bine în Europa, dar în egală măsură şi în Marea Britanie. Dacă timp de 40 de ani îi spui naţiunii tale că Uniunea Europeană este o prostie şi că nu merită să ai statutul de membru, atunci nu poţi fi surprins că în ziua în care îţi întrebi poporul dacă vrea să rămână sau nu în acea comunitate răspunsul va fi unul negativ".   

Afirmaţiile liderului european survin la doar o zi după un alt atac virulent asupra Marii Britanii, în contextul uciderii unui cetăţean polonez pe străzile oraşului Essex în urmă cu o lună, moment calificat de Juncker ca o dovadă a lipsei de unitate în Europa. 

Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Ultima oră
Pe aceeași temă