22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO: Au început săpăturile pentru descoperirea trenului nazist încărcat cu...

FOTO + VIDEO: Au început săpăturile pentru descoperirea trenului nazist încărcat cu aur și pietre prețioase

O echipă de cercetători din Polonia a început, marți, să sape după trenul nazist care ar fi dispărut, în anul 1945, încărcat cu aurul, pietrele prețioase și armele furate când s-au retras din Rusia, informează Mediafax.

Doi căutători de comori au afirmat, în august 2015, că au probe irefutabile despre locaţia exactă a trenului. Andreas Richter şi Plotr Koper au afirmat că folosind un radar pentru mare adâncime au localizat trenul undeva de-a lungul unei căi ferate dintre oraşele Wroclaw şi Wałbrzych (sudul Poloniei), notează Descoperă.

Citește și: Descoperire INEDITĂ în Polonia: Doi bărbați ar fi găsit un tren nazist plin cu aur, bijuterii şi arme

În decembrie, după analizarea informaţiilor, experţii polonezi au afirmat că nu există nicio dovadă a existenţei trenului. Janusz Madej, de la Academia de Minerit din Cracovia, a declarat că în urma observaţiilor nu a fost descoperită nicio dovadă a existenţei trenului chiar şi după utilizarea metodelor magnetice şi gravitaţionale.

„Se poate să fie un tunel, dar nici un tren”, a declarat Madej în cadrul unei conferinţe de presă. Însă Koper insistă că „există un tunel şi există un tren”.

Citește și: „Trenul cu aur“, legendă sau realitate?

 

 

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă