17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFOTO SALARII IMPRESIONANTE la APPLE: Ce-şi permit cei care au rămas în...

FOTO SALARII IMPRESIONANTE la APPLE: Ce-şi permit cei care au rămas în urma lui STEVE JOBS

Ultimul an a fost extrem de profitabil pentru gigantul Apple, iar lansarea noului model de iPhone anunţă venituri şi mai mari pentru compania americană.

Citeşte şi:

iPhone 5 va fi lansat MIERCURI. Află cât va costa noul telefon Apple

Iphone 5 intră în scenă. Câte modele vor mai fi lansate ?

Lansare iPhone5. Vezi de ce nu trebuie să îţi cumperi noul telefon

Casă de 17 milioane de dolari în San Francisco

Unul din oamenii-cheie ai companiei este Jony Ive, care a contribuit la designul iPod, al iPhone şi al altor produse Apple.

Ive, care deţine funcţia de vicepreşedinte al secţiei de design industrial, şi-a achiziţionat o vilă cu cinci etaje în valoare de 17 milioane de dolari, în San Francisco, California, scrie The Wall Street Journal.

De parcă nu era de ajuns, casa se găseşte într-unul dintre cele mai exclusiviste cartiere ale oraşului.

Vila a fost construită în 1927 de către o firmă locală de arhitectură şi are în dotare şase dormitoare şi nouă băi. Noua casă a lui Ive are, de asemenea, o grădină, un apartament pentru personal, şase şemineuri, o bibliotecă şi un spa.

Jony Ive s-a alăturat echipei Apple Inc. în 1996 şi a fost promovat la începutul acestui an. 

Pe urmele lui Steve Jobs?

Salariul din 2011 al lui Tim Cook, CEO Apple Inc., s-a ridicat la 378 de milioane de dolari. Acestea se împart în salariul cash de 900 de mii de dolari şi un pachet de acţiuni în valoare de 377 de milioane de dolari.

Cu toate acestea, locuinţa din Palo Alto a CEO-ului Apple a costat doar 1.9 milioane de dolari. Întrebat de ce trăieşte atât de modest, Cook a răspuns: “Un mediu modest mă ajută să-mi amintesc de unde am pornit . Banii nu sunt un factor motivaţional pentru mine.”

Steve Jobs avea salariul de 1 DOLAR

Care era salariul fondatorului Apple, Steve Jobs? Din 1997, salariul anual al lui Jobs a fost de doar 1 dolar. Fără bonusuri, de cele mai multe ori, potrivit Business Insider. Excepţie a făcut anul 2001, când compania i-a oferit directorului un bonus constând într-un avion Gulfstream V în valoare de 90 de milioane de dolari. Şi tot de atunci, cheltuielile de călătorie, care s-au ridicat la $248,000 în 2010, i-au fost rambursate. Din ce trăia atunci Jobs? Deţinea acţiuni la Apple şi la Disney  în valoare totală de 5.8 miliarde de dolari, printre altele.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Karim A.A. Khan KC, procuror al CPI, solicită mandate de arestare pentru  Benjamin Netanyahu, ministrul apărării israelian Yoav Galalnt și mai mulți lideri ai...

Curtea Penală Internațională solicită mandate de arestare pentru liderul Hamas Yahya Sinwar și premierul israelian Benjamin Netanyahu, acuzați de crime de război și crime...

Natalia Iocsak, prima femeie care a câștigat o etapă din Campionatul Național de Drift

Băimăreanca Natalia Iocsak a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Drift, care a avut loc în weekend la Arena Națională din Capitală, devenind...
Ultima oră
Pe aceeași temă