15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Rolls-Royce Celestial Phantom, maşina în care poţi atinge cerul. Pregătită de...

FOTO Rolls-Royce Celestial Phantom, maşina în care poţi atinge cerul. Pregătită de Dubai

Rolls-Royce Celestial Phantom este unul din modelele exclusiviste pregătite de faimosul producător britanic de maşini de lux pentru Salonul Auto de la Dubai. Conceptul a fost prezentat prima dată la salonul de la Frankfurt, din septembrie, însă a primit câteva upgrade-uri speciale pentru publicul din Dubai, potrivit Business Insider.

Cea mai fascinantă dotare a maşinii o reprezintă fără îndoială reproducerea boltei cereşti pe plafonul maşinii, astfel încât noaptea poţi avea impresia că atingi cerul în timp ce te afli în maşină. Modelul care “ajunge la stele” are reprezentată pe plafon configuraţia cerului din noaptea de 1 ianuarie 2003, din zona Goodwood, atunci când primul Phantom ieşea de pe liniile de producţie ale uzinei şi era livrat primului proprietar. În total este vorba despre peste 1000 luminiţe cu fibră optică.

Salonul Auto de la Dubai, care are loc în perioada 5-9 noiembrie, va avea însă parte de o noutate din partea celor de la Rolls-Royce. Conceptul prezentat la Frakfurt va fi o maşină mult mai scumpă, cam cu 446 diamante mai scumpă. Având în vedere că preţul unui Phantom ajunge la circa 500.000 euro, dacă acest concept ar primi un preţ acesta ar fi unul extrem de piperat, chiar şi pentru un buzunar generos.

Diamantele au fost incluse în panourile uşilor, în consola centrală din spate sau în peretele despărţitor între partea din spate a habitaclului şi cele două scaune din faţă. Inginerii companiei ar fi putut include diamate chiar şi în volan, însă din cauza reglementărilor privind siguranţa acesta lucru nu a fost posibil, conform lui Alex Innes, designer Rolls-Royce. 

Printre alte dotări care fac modelul exclusivist se numără porţiunile acoperite cu cea mai fină piele de pe piaţă sau carpeta care acoperă podeaua. Plafonul cu stele este o dotare opţională introduse de Rolls-Royce şi pe modelele sale de serie, Phantom sau noul Wratih. Un Phantom de serie este dotat cu un motor W12, conectat la o cutie de viteze în opt trepte. 

Alte modele prezentate de britanici la Dubai sunt Phantom Coupe ChicaneGhost Alpine Trial Centenary Edition şi Wraith.

 

 

 

Cele mai citite

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...
Ultima oră
Pe aceeași temă