15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Lumea FABULOASĂ de sub apă. Cum arată cel mai mare muzeu...

FOTO: Lumea FABULOASĂ de sub apă. Cum arată cel mai mare muzeu SUBACVATIC din lume și unde poate fi vizitat

Jason DeCaires Taylor este un sculptor celebru în întreaga lume, însă operele sale de artă nu pot fi găsite decât în adâncuri, în muzeele subacvatice de pe mapamond.

Sculptorul consideră că opera sa este ”un paradox al creației”, deoarece este concepută pentru a fi ”asimilată de ocean și transformă obiecte inerte în recife vii de coral și este o intervenție umană pozitivă, care apără natura”.

Citește și: FOTO: Arta nu cunoaște limite. 18 fotografii SINISTRE care par desprinse din filmele de GROAZĂ

Sculpturile sunt realizate din ciment de înaltă calitate, iar durata de viață a creațiilor este estimată la peste 300 de ani. În plus, artistul folosește doar materiale care nu dăunează mediului, iar dispunerea operelor sale favorizează dezvoltarea fainei și florei subacvatice.

 

Citește și: FOTO: Momentele-cheie ale ISTORIEI, surprinse în imagini SPECTACULOASE. Cum arăta BUNCĂRUL lui HITLER

De exemplu, în Cancun, biomasa a crescut cu 12 % din 2009, când și-a inaugurat o “colecție de artă”, până în 2013. În plus cantitatea de crustacee, pești și moluște s-a mărit cu 59-65 %.

În Europa, creațiile sculptorului ecologist, care îmbină arta cu fauna și flora, pot fi admirate la muzeul subacvatic din insula spaniolă Lanzarote, din Arhipelagul Canare.

Citește și: FOTO: Ca în filmele cu PROȘTI. Imaginile care îi fac pe occidentali să RÂDĂ ÎN HOHOTE

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Ana Porgras, OUT de la Survivor. Vedeta a primit mii de euro de la PRO TV

Ana Porgras a fost nevoită să părăsească competiția „Survivor All Stars” în ediția difuzată pe 2 mai la PRO TV, după ce a suferit...

VIDEO. Ana Porgras, OUT de la Survivor. Vedeta a primit mii de euro de la PRO TV

Ana Porgras a fost nevoită să părăsească competiția „Survivor All Stars” în ediția difuzată pe 2 mai la PRO TV, după ce a suferit...

Verzii se mobilizează la Bruxelles cu mesajul ”Alege curajul”

Bruxelles, 3 mai 2024 - Verzii Europeni s-au adunat astăzi pentru mitingul lor electoral sub sloganul "Alege Curajul". Candidații principali Terry Reintke și Bas...
Ultima oră
Pe aceeași temă