13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Noul Peugeot RCZ R, leul din Hexagon mârâie la... Audi TTS

FOTO Noul Peugeot RCZ R, leul din Hexagon mârâie la… Audi TTS

Peugeot lansează în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood, 11-14 iulie, cel mai puternic model din flota sa, RCZ R. Sportiva de 270 CP urmează să-şi facă debutul şi la Salonul Auto de la Frankfurt, urmând să ajungă pe piaţă în 2014, potrivit companiei.

După ce anul trecut, în cadrul Salonului Auto de la Paris, Peugeot lansa un facelift pentru coupeul RCZ, de această dată francezii vor prezenta cea mai puternică versiune a acestui model şi totodată cel mai puternic Peugeot de pe piaţă.

RCZ R, la nivel estetic este aproape neschimbat în comparaţie cu modelul standard, RCZ, însă câteva modificări pot fi observate la partea din spate, acolo unde găsim un eleron fix sau guri de evacuare cromate, dar şi la  partea laterală. În timp ce jantele sunt de 19 inci, garda la sol a fost coborâtă 10 mm pentru mai multă sportivitate, iar etrierele sunt vopsite în roşu şi poartă iniţialele “Peugeot Sport”. Modelul va fi oferit în patru nuanţe: Moroccan Red, Nera Black, Mercury Grey şi Opal White.  

La interior modelul a avut parte de câteva intervenţii care contribuie la senzaţia de sportiviate dar şi la poziţionarea coupeului pe un segment premium. Alături de scaunele sport cu piele Alcantra pot fi regăsite inserţii de crom dar şi elemente stilistice specifice versiunii R. De asemeni sunetul produs sub capotă este amplificat de sistemul de evacuare modificat, astfel încât să fie greu să uiţi că te afli la volanul unei maşini sport.

Modelul este capabil de o acceleraţie de până la 100 km/h în sub 6 secunde, în timp ce  viteza maximă este limitată la 250 km/h. Sub capotă Peugeot RCZ R preia acelaşi motor de 1,6 litri THP, de la versiunea standard, însă puterea a crescut considerabil până la 270 CP, în timp ce cuplul de 334 Nm este oferit încă de la 1900 rpm. Modelul are doar tracţiune pe faţă şi a primit un diferenţial Torsen, asemenea lui Ford Focus RS. 

Versiunea R a mai scăzut în greutate, cu 17 kg, faţă de modelul de bază, ajungând la 1280 kg, ceea ce înseamnă cu 130 kg mai puţin faţă de principalul competitor, Audi TTS coupe.

Peugeot RCZ R va avea un preţ mai mic decât al lui Audi TTS, însă va fi cu circa 4500 euro mai scump decât modelul de bază, RCZ. Francezii se laudă cu un nivel al emisiilor de CO2 de doar 145 g/kg pentru această versiune, ceea ce este foarte puţin dacă ne gândim că vorbim despre un model care livrează 170 CP/litru. Consumul este şi el cifrat în jurul valorii de 6,4 litri/100 km, mai puţin decât în cazul lui TTS sau a lui Scirocco R.

RCZ a fost vândut din primăvara lui 2010 până în februarie 2013 în 50.000 unităţi la nivel mondial.

Cele mai citite

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...
Ultima oră
Pe aceeași temă