12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Noul Logan MCV, disponibil în România începând de la 7.790 euro....

FOTO Noul Logan MCV, disponibil în România începând de la 7.790 euro. Lansare cu surprize la Teatrul Naţional Bucureşti!

Noul model Dacia Logan MCV a fost lansat în România în cadrul unui eveniment special, organizat la Teatrul Naţional Bucureşti, a cărui gazdă a fost Horia Brenciu. Cea de a doua generaţie a breakului românesc este disponibilă în show-roomurile din ţară începând cu data de 29 mai, la un preţ de pornire de 7.790 euro.

Lansat în cadrul unui eveniment în care cuvântul de ordine a fost excelenţa, Logan MCV se doreşte a fi un model fără compromisuri la preţul pe care îl oferă, situat între modelul Logan şi Dacia Lodgy. Cu toate că modelul are aceeaşi destinaţie cu a generaţiei precedente, şi anume să fie un cărăuş, aspectul şi modul în care este compartimentat îl fac potrivit chiar şi pentru călătoriile lungi făcute în vacanţe prin Europa. Portbagajul este unul record în clasa sa, având 573 litri, respectiv 1518 litri cu bancheta spate rabatată.

Dacă habitaclul pare să respire ergonomie şi relaxare în acelaşi timp, aspectul exterior dezvăluie un design plăcut, care îmbină trăsăturile chic, tipice maşinilor franceze cu nişte influenţe mai degrabă de origine germană, cum ar fi botul robust, acelaşi ca la Logan şi Sandero.

Modelul este disponibil în trei versiuni: Acces, Ambiance şi Laureate. Versiunea de bază, Acces, vine cu un motorul pe benzină de 1,2 litri şi 75 CP. Cea mai scumpă versiune este Laureate, dotată cu motorul dCi de 90 CP şi vine la un preţ de 12.300 euro.

Vezi şi Dacia, a doua creştere din UE după Jaguar. Rezultatele pentru primul trimestru 2013

Noul Logan MCV are patru tipuri diferite de motorizări: două pe benzină (75 CP şi 90 CP) şi două diesel (tot cu 75CP, respectiv 90 CP). În plus o noutate o reprezintă o versiune echipată cu un propulsor cu alimentare GPL. Viteza maximă este de 169 km/h, în timp ce consumul mediu oficial se situează între 3,9 l/100 km, pentru versiunile diesel, şi 5,9 litri pentru versiunile pe benzină, respectiv 7,5 litri pentru GPL.

Masa se situează în jurul valorii de 1.200 kilograme, în timp ce dimensiunile ating: 4,5 m lungime, 1,73 m lăţime şi 2,63 m ampatamentul. Garda la sol este şi ea potrivită pentru o maşină care va străbate atât şosele, cât şi drumuri neamenajate, şi anume de 14,2 cm.

Modelul vine cu sisteme de siguranţă îmbunătăţite, precum ABS, AFU, ASR-ESP, airbaguri, atât frontale, cât şi laterale, disponibile chiar pe versiunea de 7.790 euro. Pentru aerul condiţionat, disponibil ca dotare opţională la versiunea Ambiance, clientul va trebui să mai scoată din buzunar 780 euro, în timp ce pentru sistemul de navigaţie Media Nav, disponibil doar la versiunea premium, Laureate, se vor mai plăti încă 300 euro. Pentru clienţii mai pretenţioşi există şi opţionale precum tapiterie din piele “Carbon Fonce” sau jante de aluminiu de 15 inci şi volan îmbrăcat în piele.

“Noul Logan MCV nu este un simplu derivat break al modelului Logan. Este un vehicul care îmbină într-un mod reuşit designul atrăgător şi aspectul practic, un model care dispune de toate atuurile pentru a convinge atât clienţii români cât şi pe cei occidentali. Sunt sigur că Noul Logan MCV se va impune în scurt timp drept lider în segmentul său pe piaţa din România”, a declarat Thomas Dubruel, director comercial Dacia.

Oficialii Dacia au declarat în cadrul evenimentului de lansare că Logan MCV se aşteaptă să fie un succes cel puţin la fel de mare ca vechea generaţie, care a fost comercializată în 340.000 unităţi. Modelul este cea de-a şaptea lansare a Automobile Dacia din ultimul an.

Vezi şi Consumul real al maşinilor, cu 25% mai mare decât în broşuri! Vezi ultimul raport ICCT

Surpriza serii, Horia Brenciu

Dacia Logan MCV a fost lansat în cadrul unui eveniment care a debutat cu apariţia lui Horia Brenciu pe scena Teatrului Naţional Bucureşti. Artistul a recitat câteva melodii din repertoriul său, fiind acompaniat pe rând de diverşi instrumentişti. Artiştii, inclusiv oficialii Dacia, au fost aduşi pe rând pe scenă cu noul Logan MCV.

Thomas Dubruel a declarat că se aşteaptă ca modelul să aibă succes la publicul din România, având în vedere că a fost creat pentru satisface atât necesităţile de ordin practic, precum capacitatea portbagajului, cât şi ochiul clientul, prin designul atrăgător.


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă