20.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. NOUL Borgward BX7: Cum arată SUV-ul care marchează renașterea mărcii germane

FOTO. NOUL Borgward BX7: Cum arată SUV-ul care marchează renașterea mărcii germane

Borgward, o marcă auto dispărută în anii 60′, a revenit în forţă, la Salonul Auto de la Frankfurt, după o jumătate de secol de linişte. Noul Borgward BX7, primul model al mărcii, anunţă să ia cu asalt segmentul crossover.

Borgward BX7 este propunerea nemţilor pentru un SUV cu 5-7 locuri, situat între SUV-urile oferite de Volkswagen și cele ale producătorilor premium, precum Audi sau BMW. Unul dintre rivalii săi direcți ar urma să fie Volvo XC90.

Citește și FOTO. Mercedes G500 4×4 Brabus: Mastodont de 3 TONE cu performanțe de HOT hatchback

BX7, un model care emană un puternic caracter german, are un aspect dominat de robustețe și mai ales de grila față uriașă. Trăsăturile și mai ales performanțele de care beneficiază sunt menite să încadreze modelul într-un segment premium entry, sau “accessible premium”, după cum spun cei de la Borgward.

SUV-ul oferă două tipuri de motorizări, din care una hibridă. Propulsorul convențional este un benzinar de 2 litri, cu 224 CP, conectat la o cutie automată cu dublu-ambreiaj, cu 7 trepte, disponibil cu tracțiune integrală. Versiunea hibiridă este chiar mai puternică, livrând un total de 400 CP, prin cuplarea benzinarului de 2 litri la o unitate electrică. În regim complet electric, SUV-ul va avea o autonomie de 55 km.

Cu o lungime de 4,7 metri, modelul oferă un ahbitaclu încăpător cu până la 7 locuri. Prin rabatarea banchetei spate spațiul de depozitare ajunge la 1.344 litri. 

Citește și NOUL Hyundai Tucson, lansat în România. Ce prețuri are și cum arată SUV-ul coreean

Printre dotările mașinii se numără un ecran tactil de 12,4 inci dar și numeroase sisteme de asistență precum cruise control adaptiv. De asemenea orice probleme legate de vizibilitate ar trebui să fie rezolvate de către sistemul de monitorizare video cu vedere la 360 grade.

Cu un preț de pornire de circa 26.000 euro în Germania, modelul va ajunge pe piață abia anul viitor. Prima dată va apărea în China, după care va ajunge în Europa. Borgward este deținută în prezent de chinezii de la Beijing Automotive Industry Holding. 

Citește și VIDEO. Șeful BMW a leșinat pe scenă, la Salonul Auto Frankfurt. Ce model urma să lanseze

Cele mai citite

Ciolacu: Cu salariul minim e o decizie luată pe data de 15 decembrie în coaliţie, de noi toţi

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că toate deciziile referitoare la salariul minim au fost luate în coaliţia de guvernare, iar cheltuielile bugetare nu...

Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut, în aprilie, cu 0,9%

Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna aprilie 2024 cu 0,9% faţă de luna anterioară, până la nivelul de 589,925 miliarde de lei,...

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție...
Ultima oră
Pe aceeași temă