16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Noua Toyota Corolla a fost lansată oficial în România. Vezi lista...

FOTO Noua Toyota Corolla a fost lansată oficial în România. Vezi lista de preţuri

Noua generaţie a modelului de clasă compactă, Toyota Corolla, a fost lansată pe piaţa din România în cadrul unui eveniment din Capitală, desfăşurat simultan cu alte lansări care au avut loc la nivel naţional. Cel mai bine vândut model din lume vine cu îmbunătăţiri notabile dar şi cu o serie de oferte speciale pentru România.

Toyota România anunţă că modelul va fi disponibil la un preţ de pornire de circa 16.200 euro, însă datorită unei oferte speciale noua Corolla ar putea fi achiziţionată chiar la preţul de 13.500 euro. Mai multe detalii despre ofertă sunt disponibile în show-roomurile producătorului japonez.

Vezi în imaginile de mai sus lista de preţuri detaliată şi cum arată noua Corolla 

La nivel estetic, după cum s-a remarcat încă de la premiera sa mondială, de acum trei luni, Corolla are un aspect mult mai agresiv şi mai original decât al vechii generaţii. Partea frontală vine cu un design de tip Keen Look, cu muchii ascuţite, tipice pentru maşinile japoneze, în timp ce ADN-ul construit în cei 47 ani de existenţă, este în continuare prezent atât la exterior, cât şi la interior.

Modelul va fi cu siguranţă preferat de toţi fanii maşinilor asiatice, în timp ce iubitorii maşinilor germane probabil îşi doresc ceva mai mult de la o Corolla pentru a o alege în detrimentul unui Volkswagen. Însă pentru germanofili japonezii vin cu îmbunătăţiri şi la compartimentul tehnic, inclusiv la nivelul habitaclului, acolo unde se remarcă prin cea mai bună antifonare din clasa sa.

La nivelul insonorizării, fapt testat, având în vedere antifonarea foarte bună a maşinii, Corolla poate fi parcată lângă o scenă pe care are loc un concert, iar în interior, cu toate geamurile închise, pasagerii vor putea să continuie discuţia între ei fără nicio problemă. Desigur, un astfel de scenariu este puţin probabil, însă în majoritatea situaţiilor zgomotul exterior va fi redus la minimum.

Citeşte aici despre Eiji Toyoda, cel care dezvoltat modelul Corolla

Cea de-a unsprezecea generaţie a modelului Toyota Corolla este disponibilă în trei versiuni de echipare: Terra, Luna, Sol, ultima oferind cele mai multe dotări. Astfel versiunea de vârf oferă un habitaclu cu multe trăsături premium, volan îmbrăcat în piele, inserţii de piele pe mânerele uşilor şi cu scaune din piele. Sol cu motorul diesel şi transmisia MMT (secvenţială manuală) este cea mai scumpă versiune, 23.253 euro.

După cum o indică şi materialele folosite interiorul este foarte confortabil, spaţiul pentru pasagerii din spate crescând o dată cu ampatamentul maşinii, 2,7 metri, mai lung cu 10 cm decât la vechea generaţie.

Dimensiunile maşinii sunt de 4,620 m lungime, 1,465 m înălţime şi 1,775 m lăţime, ceea ce înseamnă că maşina căpătat 8 cm în lungime şi 1,5 cm în lăţime, lucru simţit atunci când intri în compacta japoneză.

Performanţe şi motorizări

Corolla are trei motorizări, două pe benzină şi una diesel: 1,33 litri cu transmisie manuală, 1,6 L cu transmisie manuală/CVT (automată, cu variaţie continuă), 1,4 L DPF cu transmisie manuală/MMT (secvenţială). Transmisia manuală are şase rapoarte.

După cum era de aşteptat cea mai performantă motorizare este cea de 1,6 L, care dezvoltă 132 CP şi 160 Nm şi poate propulsa maşina până la o viteză maximă de 200 km/h, respectiv până la 100 km/h în doar 10 secunde, în varianta de transmisie manuală. Motorizarea de 1,33 L dispune de 99 CP, în timp ce dieselul are 90 CP. Cel mai mic consum îl are versiunea diesel, 4,9 L/100 km, în timp ce benzinarul de 1,6 L înghiţind 8 L, cu transmisia manuală.

Toate cele trei motoare au emisii de CO2 care se încadrează în norma de poluare EURO V. Se remarcă dieselul cu doar 106-109 g/km. 

“Echipamentele destinate siguranţei active şi pasive îi conferă acestui model 5 stele Euro NCAP. Modelul este dotat cu 9 airbaguri SRS, sisteme de frânare, control al tracţiunii şi al stabilităţii de ultima generaţie”, anunţă Toyota.

Citeşte şi Top Gear: Cele mai bune 50 de maşini din ultimii 20 ani

Lansare cu vedete în Capitală

Noua Toyota Corolla a ajuns şi în România după ce în urmă cu trei luni era lansată în premieră mondială în cadrul unui eveniment din SUA, principala piaţă pentru acest model. Corolla a fost lansată pentru prima dată în 1966, până acum fiind lansate 11 generaţii.

În ideea că Toyota înseamnă în primul rând mobilitate, mişcare, cele 11 generaţii au fost prezentate în cadrul evenimentului de lansare printr-o succesiune de imagini cu fiecare generaţie în parte, acompaniate de o trupă de dans care trecea de la un ritm la altul, în funcţie de melodiile specifice diferitelor perioade ale celor 11 generaţii. Dani Oţil, ambasador de imagine pentru Toyota în România, a fost una dintre apariţiile serii, starul tv vorbind despre modelele Toyota în calitate de simplu şofer.

Toyota Corolla a fost vândută până acum în peste 40 milioane unităţi, disputându-şi, de-a lungul timpului, poziţia de lider cu alte modele de top, precum Volkswagen Golf sau Ford Focus.

 

 

Cele mai citite

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...
Ultima oră
Pe aceeași temă