18.9 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Monoposturile din Formula 1 primesc un aspect nou în 2014. Vezi...

FOTO Monoposturile din Formula 1 primesc un aspect nou în 2014. Vezi cum arată

Constructorii din Formula 1 au lansat primele imagini oficiale cu monoposturile pe care le-au pregătit pentru sezonul din 2014. Modificările sunt radicale, aşa cum nu au mai avut loc niciodată în istoria acestei competiţii.

Au mai rămas câteva săptămâni până când Marele Circ va lua startul, însă de această dată vom avea parte de o gamă complet nouă de monoposturi. Multe dintre modificări au survenit în urma reglementărilor introduse de FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism), astfel că la compartimentul motor propulsorul de 2,4 litri V8 a fost înlocuit cu un turbo V6, de 1,6 litri.

Aceasta este şi cauza nemulţumirilor unor piloţi, care spun că monoposturile vor fi mai încete şi astfel vor pierde timpi importanţi. Totuşi FIA susţine că motorul de dimensiuni mai reduse va avea aceleaşi performanţe, dar cu un consum mult mai redus, chiar şi la jumătate din cel al vechiului motor.

Alte noutăţi sunt la nivelul aerodinamicii, care a crescut prin modificarea şasiului, a părţii din faţă, a aripilor. Monoposturile cântăresc acum 690 kg, cu aproximativ 50 kg mai mult decât înainte.

Bolizii care se vor înfrunta în Marele Circ sunt atât de diferiţi încât aproape că se poate vorbi despre o revoluţie faţă de ceea ce era pe vremea lui Schumacher. Dacă în actuala formă va reuşi vreun pilot să calce pe urmele prolificului pilot german şi să-i doboare recordurile rămâne de văzut. Prima cursă, Marele Premiu al Australiei, va avea loc pe 16 martie.

 

Cele mai citite

Guvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au consilierii

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței din 30 mai 2024 o Hotărâre de Guvern prin care desființează patru posturi din organigrama Ministerului...

„Pufu” de la RAR, pus pe pilotul automat al sforarului șef Mîndrescu

Directorul general al Registrului Auto Român (RAR), agronomul Mihai Alecu „Pufu”, este doar o marionetă a sforarului șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de...

Prin comasarea alegerilor, AUR pierde jumătate din numărul europarlamentarilor

Ultimul sondaj INSCOP ne confirmă predicțiile preelectorale: 1 + 1 nu fac 2 pe tabla rezultatelor celor două scrutinuri din 9 iunie 2024. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă