22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Incendiile forestiere fac ravagii în SUA

FOTO Incendiile forestiere fac ravagii în SUA

Mai multe sute de americani au fost nevoiţi să-şi părăsească în ultimele zile locuinţele din cauza puternicelor incendii forestiere care fac ravagii în statele Texas şi Oklahoma, relatează Agerpres.

Focul s-a extins deja pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 de hectare de pădure. Mai mult de şapte milioane de locuinţe au rămas fără curent electric din cauză că flăcările au distrus o linie de transport al energiei electrice.

Temperaturile ridicate, care s-au menţinut pe durata întregii veri în regiunile centrale ale Statelor Unite ale Americii, au favorizat izbucnirea incendiilor, potrivit autorităţilor. Mercururul din termometre a coborât în puţine cazuri sub 40 de grade Celsius în decursul mai multor luni, în Texas şi Oklahoma.

Potrivit autorităţilor locale, ca urmare a incendiilor au fost rănite patru persoane, între care doi pompieri. Acestea au primit îngrijirile medicale corespunzătoare, iar viaţa lor nu este în pericol.

Incendiile forestiere curente nu sunt primele din acest an. În luna aprilie, mii de hectare de pădure au ars în Texas, iar la sfârşitul lunii mai incendii de proporţii au făcut ravagii în Arizona.

În acelaşi timp, statele Vermont şi New Jersey continuă să se confrunte cu grave inundaţii provocate de uraganul Irene, care a lovit în weekendul trecut coasta de est a SUA. Din cauza inundaţiilor, mai multe poduri şi artere sunt impracticabile, iar câteva oraşe sunt practic rupte de restul lumii, peste 1,8 milioane de locuitori nu au în continuare curent electric. Citeşte aici mai multe despre această catastrofă naturală din SUA.

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă